blurb

Re-integratie

Effectieve re-integratie: een geoptimaliseerd proces van terugkeer naar werk

header_Irene_pd

Effectieve re-integratie: een geoptimaliseerd proces van terugkeer naar werk

Een gestroomlijnd re-integratiebeleid is van onschatbare waarde voor zowel werknemers als werkgevers. Het faciliteert een vlotte terugkeer naar werk voor mensen die ziek thuis zitten, met zorg voor hun welzijn en tegelijkertijd het behartigen van de belangen van de organisatie. Bij AACC begrijpen we de complexiteit van re-integratie en bieden we deskundig advies en begeleiding om dit proces effectief te beheren. Van het opstellen van een plan van aanpak tot het verzorgen van re-integratiedossiers en verslagen, wij staan klaar om organisaties te ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van een succesvol re-integratietraject.

Waarom hulp bij re-integratie?

Terugdringen van verzuim:

een doeltreffend re-integratiebeleid vermindert de duur van ziekteverzuim, waardoor organisaties hun personeelsbestand weer snel op volle sterkte kunnen brengen.

Welzijn van werknemers:

een goed doordacht re-integratietraject houdt rekening met het welzijn van de werknemer, met als resultaat een positieve en ondersteunende werkomgeving.

Wettelijke compliance:

het naleven van wet- en regelgeving met betrekking tot re-integratie is essentieel om boetes en juridische geschillen te voorkomen.

Optimalisatie van productiviteit:

een vlotte re-integratie draagt bij aan de algehele productiviteit van het bedrijf door ervoor te zorgen dat gekwalificeerde medewerkers snel weer operationeel zijn.

Behoud van talent:

door zorgvuldig om te gaan met het re-integratieproces kunnen organisaties waardevol personeel behouden en hun betrokkenheid vergroten.

Over arbeidsrecht

Re-integratie is een proces dat vraagt om maatwerkbenaderingen en constante evaluatie. In een regio als de StedenDriehoek, met volop bedrijvigheid, is het cruciaal dat organisaties up-to-date blijven met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van re-integratie. Bij AACC begrijpen we de complexiteit van dit proces en bieden we op maat gemaakt advies en begeleiding om organisaties te helpen voldoen aan de steeds veranderende eisen van re-integratie.

Waar kan AACC bij helpen?

Opstellen en uitvoeren van re-integratieplannen;

Opstellen van re-integratieverslagen en -dossiers;

Advies over- en voldoen aan wet- en regelgeving;

Begeleiding bij spoor 1 (interne re-integratie) en spoor 2 (extern) re-integratie;

Wij staan voor je klaar

De adviseurs van AACC Personeelsdiensten zijn er voor jou. Wij geven begrijpelijk en toegankelijk advies en kunnen je op alle vlakken van personeelsdiensten ondersteunen of ontzorgen. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een afspraak en ontdek het zelf.

Veel gestelde vragen

Wat is een eerste spoor re-integratietraject?

Bij een eerste spoor re-integratie traject komt de zieke werknemer weer terug bij de huidige werkgever. De bedoeling van het project is dat hij of zij weer aan het werk gaat in de eigen functie, of eventueel in een nieuwe of aangepaste functie.

Wat is een tweede spoor re-integratietraject?

Bij een tweede spoor re-integratietraject komt de zieke werknemer niet terug bij de huidige werkgever. Hij of zij wordt bemiddeld naar passend werk bij een andere werkgever.

Hoe lang mag je re-integreren?

Een re-integratietraject is er op gericht om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Daarvoor wordt een aantal stappen gevolgd die samen het re-integratie traject vormen. Een re-integratie traject duurt maximaal 104 weken.

Wat staat er in een re-integratieplan?

In een re-integratie plan staat waarom de werknemer op dat moment niet kan werken, wat de mogelijkheden zijn om terug te keren, wat daarvoor nodig is en wanneer hij of zij denkt weer aan het werk te kunnen.