blurb

Ondersteuning bij verzuim

Ziekteverzuim en re-integratie: wij ondersteunen je bij alle aspecten

header_Irene_pd

Ziekteverzuim en re-integratie: wij ondersteunen je bij alle aspecten

Medewerkers die ziek thuis zitten, kunnen een flinke belasting vormen. Financieel, maar ook praktisch. Wij ondersteunen en adviseren je rondom zaken als ziekteverzuim en re-integratie. Wij verzorgen alle administratieve processen rondom ziekmeldingen, langdurig verzuim en eventuele afkeuring. Met een goed preventief verzuimbeleid kun je verzuim voorkomen en zorgen dat medewerkers die uitvallen snel en tevreden weer terugkomen. Wij vergroten de continuïteit van jouw onderneming door je te helpen met een doordacht verzuimadvies.

Wij staan voor je klaar

De adviseurs van AACC Personeelsdiensten zijn er voor jou. Wij geven begrijpelijk en toegankelijk advies en kunnen je op alle vlakken van personeelsdiensten ondersteunen of ontzorgen. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een afspraak en ontdek het zelf.

Veel gestelde vragen

Wat houdt verzuimbeleid in?

Om te zorgen dat medewerkers actief bezig zijn met hun herstel en terugkeer op de werkvloer, is verzuimbeleid essentieel. Als werkgever ben je bovendien verplicht om een verzuimbeleid te hebben. In verzuimbeleid staat hoe jouw organisatie omgaat met verzuim. Hoe meldt iemand zich ziek (verzuimprotocol), wat zijn de stappen bij een ziekmelding, welke rechten en plichten heeft zowel de werknemer als de werkgever en wat kun je doen om de re-integratie te versnellen? Ook staat er in het verzuimbeleid welke preventieve maatregelen neemt.

Wat is een verzuimprotocol?

In het verzuimprotocol staan de regels rondom ziekmeldingen. Hierdoor weet de werknemer precies wat hij moet doen als hij zich ziek meldt. Ook staan in het protocol de rechten en plichten van de werknemer en de werkgever.