BV omzetten naar VOF of eenmanszaakWil jij je BV omzetten naar een VOF of eenmanszaak?

Wij adviseren je

Dit kun je van ons verwachten wanneer wij jouw BV omzetten naar een andere rechtsvorm:

N

Onze specialisten helpen je bij de juiste keuze door de fiscale, juridische en commerciële voor- en nadelen inzichtelijk te maken;

N

Wij bepalen wat de situatie van jouw onderneming op dit moment is. Zo kunnen wij samen met jou het juiste moment van omzetting bepalen;

N

Wij adviseren je en komen samen tot de juiste keuze.

Door lagere omzetten, dalende winsten of het niet meer kunnen betalen van het salaris kan het zijn dat jouw huidige BV-structuur niet meer het juiste ‘jasje’ om jouw onderneming is. Het omzetten van een BV naar een eenmanszaak kan in sommige gevallen veel voordelen opleveren.

Wat jouw vraag ook is, bij AACC Accountants & Bedrijfsadviseurs hebben we alle kennis en kunde om jou te helpen.

Stel je vraag aan:

Antoine Joosten RB

Antoine Joosten RB
Directeur / Belastingadviseur

“Wij hebben de kennis en specialisten in huis om onze klanten te ondersteunen bij het maken van keuzes zodat ze niet voor verrassingen komen te staan.”

nba
register belasting adviseurs

Waarom VOF of eenmanszaak omzetten naar BV

Als je op dit moment vanuit een eenmanszaak of VOF opereert, wat zijn dan de belangrijkste redenen om over te stappen naar een BV?

 1. 1. Beperkte aansprakelijkheid
  Een van de belangrijkste voordelen van een BV is dat de aansprakelijkheid van de eigenaren (aandeelhouders) beperkt is tot hun inleg in het kapitaal van de BV. Dit betekent dat persoonlijke bezittingen meestal niet in gevaar komen als de BV schulden heeft of aansprakelijk is voor verplichtingen
 1. 2. Fiscale voordelen
  BV’s hebben een eigen belastingregime, waaronder de vennootschapsbelasting. Dit kan in sommige gevallen gunstiger zijn dan het persoonlijke belastingtarief voor een eenmanszaak of VOF. Ook kun je met een BV gebruikmaken van fiscale planningsopties, zoals het uitstellen van dividenduitkeringen om belasting te optimaliseren.
 1. 3. Zakelijke groei
  Als je van plan bent om je bedrijf uit te breiden, externe investeerders aan te trekken of aandelen aan werknemers aan te bieden, kan een BV aantrekkelijker zijn. Het uitgeven van aandelen is eenvoudiger in een BV-structuur.
 1. 4. Professionaliteit
  Een BV heeft een professionelere uitstraling dan een eenmanszaak of VOF, wat vertrouwen kan wekken bij klanten, leveranciers en partners. Dit kan vooral belangrijk zijn als je in een branche opereert waarin vertrouwen en geloofwaardigheid cruciaal zijn.
 1. 5. Erfenis en opvolgingsplanning
  Een BV kan nuttig zijn bij het plannen van overdracht of overname van het bedrijf door familieleden, het regelen van erfenissen en het behouden van zakelijk vermogen voor toekomstige generaties.

 1. 6. Bescherming van intellectueel eigendom
  Als je intellectueel eigendom hebt, zoals patenten, merken of auteursrechten, kan een BV helpen bij het beschermen van deze activa, omdat deze in de naam van de BV kunnen worden geregistreerd.

 1. 7. Privacy
  BV’s bieden vaak meer privacy dan eenmanszaken of VOF’s omdat financiële informatie van een BV niet openbaar is, terwijl dit bij eenmanszaken en VOF’s wel het geval is.

Is jouw BV vanuit fiscaal oogpunt nog wel de meest aantrekkelijke rechtsvorm? Wij adviseren je en komen samen tot de juiste keuze.

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op:

Leadgeneratie AACC

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken je gegevens alleen om een email terug te sturen. (privacyverklaring)

“Het omzetten van een dergelijke structuur is maatwerk, er bestaat geen standaardoplossing. Goed advies van de specialisten van AACC was daarom cruciaal voor mijn onderneming.”

Voordelen VOF of eenmanszaak omzetten naar BV

Een BV heeft verschillende voordelen ten opzichte van een VOF of Eenmanszaak. We lichten ze voor je uit:

Aspect VOF Eenmanszaak BV 
Beperkte aansprakelijkheid voor eigenaar, vennoten of aandeelhouders.    
Belastingaangifte voor zowel de vennootschap als de aandeelhouders.    
Kan blijven bestaan, ongeacht wijzigingen in de aandeelhouders.    
Eenvoudiger toegang tot externe financiering door de verkoop van aandelen.    
Privacy omdat financiële informatie van de BV niet openbaar is.    

 

Deze voordelen hebben natuurlijk een prijs, een BV brengt verplichtingen met zich mee. Namelijk: 

– Notariële akte van oprichting en inschrijving bij de Kamer van Koophandel is verplicht; 
– Er is een vereist minimumkapitaal, maar niets om van te schrikken, het gaat om € 0,01; 
– Geen volledig zeggenschap zoals in een eenmanszaak, maar afhankelijk van het aantal aandelen dat een aandeelhouder bezit; 
– Meer administratieve verplichtingen, zoals jaarrekeningen, jaarverslagen en notulen. 

Een juridisch en fiscaal adviseur kijkt mee naar jouw specifieke situatie en doelstellingen. Zij helpen ze juiste keuze te maken en valkuilen te vermijden bij het overstappen van eenmanszaak of VOF naar BV. 

Over AACC

AACC staat voor “betrokken, laagdrempelig, flexibel en professioneel”. En wij kijken verder dan alleen naar jouw cijfers. Je bespreekt je doelen met ons en samen kiezen we voor de juiste aanpak. We adviseren je bij het realiseren van deze doelen en kijken hierbij naar de (on)mogelijkheden. Door de opbouw en omvang van ons kantoor vinden cliënten bij ons gehoor, flexibiliteit en laagdrempeligheid. Deze houding tezamen met onze passie maakt ons tot een professionele dienstverlener.

Wil jij samen de juiste rechtsvorm bepalen voor jouw onderneming?