blurb

Re-integratie

Efficiënte re-integratie: Het belang van een doordacht re-integratiebeleid

header_Irene_pd

Efficiënte re-integratie: Het belang van een doordacht re-integratiebeleid

Mensen die ziek thuis zitten, wil je zo snel mogelijk weer aan het werk hebben. Dat vereist een uitgekiend re-integratiebeleid. Met aandacht voor het welzijn van de werknemer én de belangen van de organisatie. Wij adviseren en begeleiden de re-integratie over het 1e of 2e spoor met een plan van aanpak, een re-integratiedossier en re-integratieverslagen. Wij ondersteunen je volledig bij het inrichten en opstellen van een re-integratietraject en een re-integratieplan.

Wij staan voor je klaar

De adviseurs van AACC Personeelsdiensten zijn er voor jou. Wij geven begrijpelijk en toegankelijk advies en kunnen je op alle vlakken van personeelsdiensten ondersteunen of ontzorgen. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een afspraak en ontdek het zelf.

Veel gestelde vragen

Wat is een eerste spoor re-integratietraject?

Bij een eerste spoor re-integratie traject komt de zieke werknemer weer terug bij de huidige werkgever. De bedoeling van het project is dat hij of zij weer aan het werk gaat in de eigen functie, of eventueel in een nieuwe of aangepaste functie.

Wat is een tweede spoor re-integratietraject?

Bij een tweede spoor re-integratietraject komt de zieke werknemer niet terug bij de huidige werkgever. Hij of zij wordt bemiddeld naar passend werk bij een andere werkgever.

Hoe lang mag je re-integreren?

Een re-integratietraject is er op gericht om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Daarvoor wordt een aantal stappen gevolgd die samen het re-integratie traject vormen. Een re-integratie traject duurt maximaal 104 weken.

Wat staat er in een re-integratieplan?

In een re-integratie plan staat waarom de werknemer op dat moment niet kan werken, wat de mogelijkheden zijn om terug te keren, wat daarvoor nodig is en wanneer hij of zij denkt weer aan het werk te kunnen.