blurb

Contracten

Contracten opstellen: zelf doen of uitbesteden?

header_Irene_pd

Contracten opstellen: zelf doen of uitbesteden?

Contracten zijn van essentieel belang bij elk zakelijk contact. Of het nou gaat om een arbeidsovereenkomst, een contract met een leverancier of een afnemer. Nou kun je natuurlijk zelf een contract opstellen, dat kan en mag gewoon, maar is niet altijd handig. Bij een contract met kleine belangen kan het handig zijn, maar bij een contract met grote belangen is het raadzaam om het contract op te laten stellen door professionals. Voorbeelden van contracten zijn een koopovereenkomst, huurcontract, leasecontract, geheimhoudingsovereenkomst, franchiseovereenkomst of een consignatieovereenkomst.

Waar moet je op letten als je zelf een contract opstelt?

In een contract zet je alle belangrijke afspraken. Denk dan aan de duur van het contract, de opzegtermijn, afspraken over de levering, de garantie en de betaling en incassotermijn. Leg ook vast wat er gebeurt bij het niet nakomen van verplichtingen.

Algemene voorwaarden

Onderdeel van een contract zijn vaak de algemene voorwaarden. Dit zijn aanvullende afspraken die onderdeel uitmaken van het contract. Algemene voorwaarden stel je over het algemeen één keer op en gebruik je bij al je contracten. In het contract verwijs je altijd naar de algemene voorwaarden. Deze staan ook vaak op de website waar ze voor iedereen in te zien zijn.

Waarom een contract op laten stellen door een professional?

Zeker bij grotere belangen is het raadzaam om een overeenkomst te laten opstellen door een professional. Een accountant weet precies wat je rechten en plichten zijn en wat er in het contract moet staan. Bovendien heeft een professional een compleet en accuraat beeld van de financiële en fiscale consequenties. Hij of zij beoordeelt de risico’s en in hoeverre die afgedekt zijn. En natuurlijk, het uitbesteden aan een professional scheelt je een hoop kopzorgen. Je weet zeker dat het goed gebeurt en hoeft je er zelf niet druk om te maken.

Kun jij hulp gebruiken bij het opstellen van een contract? Neem even contact met ons op!

Wij staan voor je klaar

De adviseurs van AACC Personeelsdiensten zijn er voor jou. Wij geven begrijpelijk en toegankelijk advies en kunnen je op alle vlakken van personeelsdiensten ondersteunen of ontzorgen. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een afspraak en ontdek het zelf.