blurb

Salarisadministratie

De salarisadministratie zelf (blijven) doen of toch uitbesteden?

header_Irene_pd

De salarisadministratie zelf (blijven) doen of toch uitbesteden?

Veel mkb-bedrijven komen op een punt dat de salarisadministratie ze boven het hoofd groeit. Het is
te veel werk, er komt te veel gedoe bij kijken of de expertise is ontoereikend; allemaal redenen voor ondernemers in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen om de salarisadministratie en andere personeelsdiensten uit te besteden aan AACC.

Voordelen salarisadministratie uitbesteden

Outsourcing van de salarisadministratie zorgt voor rust in je hoofd. Je bespaart tijd en moeite en hebt alle ruimte om je bezig
te houden met je eigen werk; dat waar jij goed in bent. Je weet zeker dat alles goed geregeld is en dat de hele administratie voldoet aan alle wet- en regelgeving (denk aan werkkostenregelingen).

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende diensten:

Salarisstroken en -betaling

Loonmutaties

Loonaangiftes

Jaaropgaven

Aangifte en afdracht van loonheffing en premies

Pensioenafdracht

Arbeidsrecht, contracten, rapportages

De volledige salarisadministratie, veilig en goed geregeld

Salarisadministratie is meer dan alleen een maandelijkse uitbetaling. Het toetsen van de salarissen op wet- en regelgeving, controles op oude salarisstroken, het doorvoeren van noodzakelijke wijzigingen en het voorkomen van fouten, zijn allemaal zaken die vallen onder de salarisadministratie. Wij kijken dan ook breder dan alleen loonverwerking die praktisch en snel geregeld is. Met deze expertise bieden wij jou zekerheid over de volledige salarisadministratie voor jouw personeel.

Tarieven outsourcing

Salarisadministratie is maatwerk, onder andere door de verschillen per CAO. AACC staat voor persoonlijk contact en dienstverlening die volledig is afgestemd op jouw bedrijf en jouw wensen. Daarmee onderscheiden wij ons in de markt. Dit betekent ook dat we geen standaardtarieven kunnen noemen. Neem voor een indicatie gerust contact met ons op.

Overstappen salarisadministratie

Als je je salarisadministratie uitbesteedt, komt er een moment dat je echt overstapt. Het ideale moment hiervoor is per 1 januari. Vanaf dat moment bouw je tenslotte nieuwe cijfers op en zorg je ervoor dat alle cijfers van een jaar in hetzelfde systeem staan.

Van administratie naar advies

Veel van onze klanten hebben behoefte aan advies. Logisch, personeelszaken kunnen behoorlijk ingewikkeld worden. Bovendien is loonbetaling niet een op zichzelf staand onderwerp. Daarom kunnen wij je ook adviseren in het HR-beleid. Benieuwd hiernaar?

Kijk dan op onze pagina over personeelsadvies.

Wij staan voor je klaar

De adviseurs van AACC Personeelsdiensten zijn er voor jou. Wij geven begrijpelijk en toegankelijk advies en kunnen je op alle vlakken van personeelsdiensten ondersteunen of ontzorgen. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak een afspraak en ontdek het zelf.

Veel gestelde vragen

Waarom uitbesteden?

Uitbesteden van de salarisadministratie zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op je eigen werk. Je kunt erop vertrouwen dat alles goed en volgens de regels gebeurt.

Wat zijn de tarieven van uitbesteden?

Een salarisadministratie is altijd maatwerk. Elke bedrijf is anders en elke CAO is anders. Daarom hanteren wij geen standaardtarieven. Neem gerust contact op voor een prijsindicatie.

Zelf doen of uitbesteden?

Zelf doen of uitbesteden is een afweging die voor elke organisatie anders ligt. Vragen die je hierbij kunt stellen zijn: heb ik er zelf de tijd voor? Heb ik de expertise in huis? Weet ik zeker dat het goed en volgens de regels gebeurt? Als het antwoord op een of meer van deze vragen nee is, is het een goede afweging om de salarisadministratie te outsourcen.

Aansluiting met financiële administratie?

Als je de salarisadministratie uitbesteedt aan AACC, zorgen we dat onze systemen aansluiten bij die van jullie. Wanneer je ook de financiële administratie of boekhouding aan ons uitbesteedt, weet je natuurlijk helemaal zeker dat je alles in één overzichtelijk format hebt.

Wat doet een salarisadministratie?

Onder de salarisadministratie valt het complete pakket van de uitbetaling van de lonen, het toetsen van salarissen aan CAO’s en wet- en regelgeving en het doorvoeren van wijzigingen. Ook het aanmaken van salarisstroken en loonaangiftes hoort hierbij, net als de aangifte en afdracht van loonheffing en premies.