Jaarrekening

Wil je het beste uit een fusie of bedrijfsovername halen?

Wij adviseren je

Dit kun je van ons verwachten wanneer wij jou helpen bij een fusie of overname:

N

Er zijn veel aspecten waar je bij een overname of fusie rekening mee moet houden. Wij kennen deze aspecten en geven je advies;

N

Wij helpen je met de emotionele aspecten, jouw onderneming is immers je levenswerk;

N

Wij weten alles van de haken en ogen die een fusie of overname met zich meebrengt. Jij kunt rekenen op objectief en betrouwbaar advies.

Ga jij jouw krachten bundelen door te fuseren? Of verkoop je je onderneming? Neemt een familielid het roer over? Een fusie of bedrijfsovername brengt veel veranderingen met zich mee. Wat heeft dit voor invloed op de bedrijfsvoering? Hoeveel is jouw bedrijf eigenlijk waard? En hoe werkt het met schenk- of erfbelasting? Een fusie of bedrijfsovername heeft financieel, fiscaal en juridisch grote gevolgen. Daarom is het verstandig om de specialisten van AACC in te schakelen. AACC ondersteunt bij het hele traject, dat in sommige gevallen jaren in beslag kan nemen.

De 5 meest voorkomende redenen voor een fusie of bedrijfsovername

Er zijn allerlei redenen waarom een fusie of bedrijfsovername plaatsvindt. Dit zijn de meest voorkomende:

  • bij het betreden van een nieuwe markt;
  • je wilt een groter marktaandeel bemachtigen/sterkere concurrentiepositie;
  • realisatie van lagere productie- of exploitatiekosten;
  • je nadert de pensioenleeftijd;
  • bij gezondheidsproblemen.

Stel je vraag aan:

Antoine Joosten RB

Antoine Joosten RB
Directeur / Belastingadviseur

“Begrijpelijk en toegankelijk advies, daar sta ik voor en daar waar nodig betekent dat concrete ondersteuning.”

nba
register belasting adviseurs

Kies jij voor een zorgeloze fusie of bedrijfsovername? Dan kies je voor AACC.

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op:

Leadgeneratie AACC

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken je gegevens alleen om een email terug te sturen. (privacyverklaring)

“Er bleken veel fiscale methoden te zijn die toegepast konden worden om belastingvoordeel te behalen. Het loont om dit door AACC te laten onderzoeken.”

Wat is onze werkwijze bij bedrijfsovername?

Door onze ervaring weten we dat de voorbereiding van een bedrijfsovername veel tijd in beslag neemt. Bij familiebedrijven is het bijvoorbeeld belangrijk om de communicatie ver van tevoren in te zetten. De werkwijze bij een bedrijfsovername verschilt per onderneming. Het begint natuurlijk met het voeren van gesprekken en aandacht besteden aan de opvolging. Dit leidt tot het begeleiden naar de meest optimale structuur, die het proces makkelijker maakt en eventueel een betere onderhandelingspositie geeft.

TIP VAN AACC! – Met bedrijfsovername door familie kun je overdrachtsbelasting op onroerende zaken voorkomen door een vrijstelling, maar ook door de onroerende zaken niet in te brengen of over te dragen.

Over AACC

AACC staat voor “betrokken, laagdrempelig, flexibel en professioneel”. En wij kijken verder dan alleen naar jouw cijfers. Je bespreekt je doelen met ons en samen kiezen we voor de juiste aanpak. We adviseren je bij het realiseren van deze doelen en kijken hierbij naar de (on)mogelijkheden. Door de opbouw en omvang van ons kantoor vinden cliënten bij ons gehoor, flexibiliteit en laagdrempeligheid. Deze houding tezamen met onze passie maakt ons tot een professionele dienstverlener.

Kies jij voor een zorgeloze fusie of bedrijfsovername? Daar maken wij ons sterk voor.

Gerelateerde artikelen

Verbouwing leidt niet tot nieuw gebouw

Verbouwing leidt niet tot nieuw gebouw

Bij de verkrijging van in Nederland gelegen onroerende zaken is overdrachtsbelasting verschuldigd. Er geldt echter een vrijstelling van overdrachtsbelasting wanneer de levering van een onroerende zaak belast is met omzetbelasting. Dat is het geval

Lees meer