Heb je als ondernemer behoefte aan een heldere visie?

Klantverhaal

Gerbert van Veen, eigenaar van Van Veen Metal Products

Van Veen Metal Products is een Deventers bedrijf onder leiding van Gerbert van Veen. Dagelijks houdt het bedrijf, bestaande uit tien man, zich bezig met metaalbewerking. Denk daarbij aan plaatbewerking en klein constructiewerk voor bijvoorbeeld reclameborden, bushaltehokjes en schakelkasten voor hoogspanningsmasten. Ook hulpmiddelen voor mensen met een beperking, zoals tilliften, behoren tot het assortiment. Al acht jaar is AACC betrokken bij dit mooie bedrijf. Wij gingen in gesprek met Gerbert over de samenwerking.

Vertel Gerbert, hoe is de samenwerking tussen Van Veen Metal Products en AACC ontstaan?

“Dat begon in 2012, toen wij nog op een andere locatie in Deventer zaten. Teus van AACC kwam toen eens bij ons langs om kennis maken. In 2014 moesten wij ons pand uit omdat de Gemeente deze ruimte nodig had. Ik herinnerde mij dat Teus iemand kende die mij bij dit soort zaken zou kunnen helpen. Ik heb contact opgenomen en zo is het balletje gaan rollen.”

Klantcase, Gerbert van Veen en Teus Brunekreeft

Kan je wat vertellen over de daaropvolgende jaren?

“Jazeker. Mijn adviseur, Teus en ik zijn samen het traject met de Gemeente aangegaan. Dat heeft zo’n drie jaar geduurd. In 2017 kon ik het pand waar wij nu zitten kopen. Dat heb ik gedaan. Omdat het zo’n fijne samenwerking was heb ik vervolgens besloten om alles bij Teus uit te besteden.”

Waar helpt AACC jullie vandaag de dag bij?

“Ze helpen ons bij de gebruikelijke financiële vraagstukken, zoals het opstellen van de jaarrekening en de tussentijdse cijfers opstellen. De werkzaamheden dat ieder accountantskantoor kan verrichten. Maar waar ze vooral meerwaarde mee bieden, is het stukje advies dat ze mij geven. Bijvoorbeeld bij het maken van een weloverwegen keuze voor de eventuele aanschaf van een nieuwe machine. Ze zijn echt een klankbord voor mij bij het maken van keuzes. Ik doe het alleen en moet ook alleen beslissingen nemen. Zo hebben ze mij destijds gewaarschuwd dat ik bij een bepaalde investering veel op het spel zou zetten. Op basis van hun advies heb ik besloten om dat toen niet te doen.”

En wat verwacht je voor de toekomst van AACC?

“Wellicht komt er in de toekomst salarisadministratie bij. En hoogstwaarschijnlijk ook advies voor later, wanneer ik het bedrijf wil gaan verkopen. Het is fijn dat ze mij bij al deze facetten kunnen helpen.”

Klantcase, Gerbert van Veen en Teus Brunekreeft

Wat maakt dat AACC zo’n fijne samenwerkingspartner voor jou is?

“Het is een hele prettige gesprekspartner. Ze zijn heel adequaat, zijn duidelijk in hun advies en geven altijd snel antwoord. Tot in het weekend en de avonden aan toe. Ze komen hun woorden altijd na en geven mij echt vertrouwen. Ik ben geen nummertje daar, ze willen oprecht het beste voor je. Ook blijven ze pushen dat we financiële stukken op tijd inleveren. Dat is heel fijn.”

Wat is het mooiste moment dat je met AACC hebt beleefd?

“Daar hoef ik niet over na te denken, dat was het moment dat we een akkoord bereikten met de Gemeente. Dat was een hele opluchting na drie jaar lang met hen in conflict te zijn geweest. Dat hebben we samen goed gevierd met mijn adviseur, Teus en onze medewerkers. Ik voel me heel erg thuis bij AACC. Wat mij betreft blijft de samenwerking nog heel lang bestaan. Het is oprecht een heel fijn bedrijf.”

Zoek je een waardevaste partner voor succesvol ondernemen?