VOF of eenmanszaak omzetten naar BVWil jij je VOF of eenmanszaak omzetten naar een BV?

Dan zijn wij jouw partner

Dit kun je van ons verwachten wanneer wij jouw VOF of eenmanszaak omzetten naar een BV:

N

Onze specialisten helpen je bij het maken van de juiste keuze door de fiscale, juridische en commerciële voor- en nadelen inzichtelijk te maken;

N

Wij brengen de situatie van jouw onderneming in kaart. Zo kunnen wij samen met jou het juiste moment van omzetting bepalen;

N

Wij adviseren je en komen samen tot de juiste keuze.

Het omzetten naar een BV kan om verschillende redenen een goede keus zijn. Zo zijn er fiscale voordelen mee te behalen, met name bij hogere winsten van jouw onderneming. Daarnaast kent een BV slechts beperkte aansprakelijkheid voor de bestuurder. Als je jouw eenmanszaak of (aandeel in een) VOF wilt omzetten in een B.V. dan kan dat op verschillende manieren. Wat jouw vraag ook is, bij AACC Accountants & Bedrijfsadviseurs hebben we alle kennis en kunde om jou te helpen.

Onze experts staan klaar om je te voorzien van advies en ondersteuning bij het nemen van de juiste stappen voor jouw onderneming. Denk je erover om je VOF om te zetten naar een BV, of speel je met het idee om je eenmanszaak te transformeren naar een BV?”

VOF omzetten naar een BV                Eenmanszaak omzeten naar een BV

Stel je vraag aan:

Antoine Joosten RB

Antoine Joosten RB
Directeur / Belastingadviseur

“Begrijpelijk en toegankelijk advies, daar sta ik voor en daar waar nodig betekent dat concrete ondersteuning.”

nba
register belasting adviseurs

Waarom VOF of eenmanszaak omzetten naar BV

Als je op dit moment vanuit een eenmanszaak of VOF opereert, wat zijn dan de belangrijkste redenen om over te stappen naar een BV?

1. Beperkte aansprakelijkheid
Een van de belangrijkste voordelen van een BV is dat de aansprakelijkheid van de eigenaren (aandeelhouders) beperkt is tot hun inleg in het kapitaal van de BV. Dit betekent dat persoonlijke bezittingen meestal niet in gevaar komen als de BV schulden heeft of aansprakelijk is voor verplichtingen.

2. Fiscale voordelen
BV’s hebben een eigen belastingregime, waaronder de vennootschapsbelasting. Dit kan in sommige gevallen gunstiger zijn dan het persoonlijke belastingtarief voor een eenmanszaak of VOF. Ook kun je met een BV gebruikmaken van fiscale planningsopties, zoals het uitstellen van dividenduitkeringen om belasting te optimaliseren.

3. Zakelijke groei
Als je van plan bent om je bedrijf uit te breiden, externe investeerders aan te trekken of aandelen aan werknemers aan te bieden, kan een BV aantrekkelijker zijn. Het uitgeven van aandelen is eenvoudiger in een BV-structuur.

4. Professionaliteit
Een BV heeft een professionelere uitstraling dan een eenmanszaak of VOF, wat vertrouwen kan wekken bij klanten, leveranciers en partners. Dit kan vooral belangrijk zijn als je in een branche opereert waarin vertrouwen en geloofwaardigheid cruciaal zijn.

5. Erfenis en opvolgingsplanning
Een BV kan nuttig zijn bij het plannen van overdracht of overname van het bedrijf door familieleden, het regelen van erfenissen en het behouden van zakelijk vermogen voor toekomstige generaties.

6. Bescherming van intellectueel eigendom
Als je intellectueel eigendom hebt, zoals patenten, merken of auteursrechten, kan een BV helpen bij het beschermen van deze activa, omdat deze in de naam van de BV kunnen worden geregistreerd.

7. Privacy
BV’s bieden vaak meer privacy dan eenmanszaken of VOF’s omdat financiële informatie van een BV niet openbaar is, terwijl dit bij eenmanszaken en VOF’s wel het geval is.

Is jouw VOF of eenmanszaak vanuit fiscaal oogpunt nog wel de meest aantrekkelijke rechtsvorm? Wij adviseren je en komen samen tot de juiste keuze.

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op:

Leadgeneratie AACC

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken je gegevens alleen om een email terug te sturen. (privacyverklaring)

“Het omzetten van een dergelijke structuur is maatwerk, er bestaat geen standaardoplossing. Goed advies van onze specialisten is daarom cruciaal.”

Voordelen VOF of eenmanszaak omzetten naar BV

Een BV heeft verschillende voordelen ten opzichte van een VOF of Eenmanszaak. We lichten ze voor je uit:

 

Aspect VOF Eenmanszaak BV 
Beperkte aansprakelijkheid voor eigenaar, vennoten of aandeelhouders.    
Belastingaangifte voor zowel de vennootschap als de aandeelhouders.    
Kan blijven bestaan, ongeacht wijzigingen in de aandeelhouders.    
Eenvoudiger toegang tot externe financiering door de verkoop van aandelen.    
Privacy omdat financiële informatie van de BV niet openbaar is.    

 

Deze voordelen hebben natuurlijk een prijs, een BV brengt verplichtingen met zich mee. Namelijk: 

– Notariële akte van oprichting en inschrijving bij de Kamer van Koophandel is verplicht; 
– Er is een vereist minimumkapitaal, maar niets om van te schrikken, het gaat om € 0,01; 
– Geen volledig zeggenschap zoals in een eenmanszaak, maar afhankelijk van het aantal aandelen dat een aandeelhouder bezit; 
– Meer administratieve verplichtingen, zoals jaarrekeningen, jaarverslagen en notulen. 

Een juridisch en fiscaal adviseur kijkt mee naar jouw specifieke situatie en doelstellingen. Zij helpen ze juiste keuze te maken en valkuilen te vermijden bij het overstappen van eenmanszaak of VOF naar BV. 

Over AACC

AACC staat voor “betrokken, laagdrempelig, flexibel en professioneel”. En wij kijken verder dan alleen naar jouw cijfers. Je bespreekt je doelen met ons en samen kiezen we voor de juiste aanpak. We adviseren je bij het realiseren van deze doelen en kijken hierbij naar de (on)mogelijkheden. Door de opbouw en omvang van ons kantoor vinden cliënten bij ons gehoor, flexibiliteit en laagdrempeligheid. Deze houding tezamen met onze passie maakt ons tot een professionele dienstverlener.

Wil jij samen de juiste rechtsvorm bepalen voor jouw onderneming?