Hoe werk jij aan de toekomst van jouw onderneming?

Klantverhaal

Mariecke Siezen, eigenaar van Technoship

Technoship B.V. bedient sinds 1969 de maritieme markt met de verkoop en service van veiligheidssystemen. Van luxejachten tot de Nederlandse marine en van binnenvaartpassagiersschepen tot transformerplatformen op zee. AACC is al meer dan 30 jaar betrokken bij dit prachtige bedrijf, dat sinds 2010 gerund wordt door Mariecke Siezen en haar partner Bernhard Bakker.

In 1969 schrijft Mariecke’s vader Hans Siezen, zeilliefhebber en verzamelaar van (antieke)bootaccessoires, zich in bij de Kamer van Koophandel. De zoon van een touwslager besluit daarmee van zijn hobby zijn werk te maken. Rond 2002 gaat Mariecke een rol in het bedrijf van haar vader spelen, naast haar onderneming Smart Art International. Wanneer Hans in 2010 na een kort ziekbed overlijdt, neemt Mariecke samen met haar partner Technoship over.

Mariecke Siezen, eigenaar van Technoship B.V.

Mariecke, hoe is de samenwerking tussen AACC en Technoship ontstaan?

“Mijn vader kende Willem Beumer al heel lang als zijn accountant (vanaf 1980), voordat Willem per 1 januari 1993 naar AACC overstapte. Vanaf dat moment was hij er dan ook klant. Willem kwam regelmatig op kantoor langs om de jaarcijfers door te nemen. Dat ging toen nog op de ouderwetse manier. Door de jaren heen ontstond er een goede band tussen Willem en mijn vader. Toen mijn vader ziek werd, hadden we er dan ook het volste vertrouwen in dat Willem de overname in goede banen zou leiden. Hij bleef het grote plaatje zien en gaf waardevol advies. Daarbij wist hij de feiten van emoties te scheiden. Willem is een integer mens.”

Kun je iets over de daaropvolgende jaren vertellen?

“Sinds 2010 is er veel gebeurd. We verkochten het bestaande kantoorpand en verminderden actief kosten om het bedrijf voort te kunnen zetten. Toen in 2012 de overname compleet was, konden we weer beginnen met bouwen. Letterlijk en figuurlijk. We wilden een stuk grond kopen om een duurzaam huis met kantoor op te laten bouwen. Dat viel nog niet mee, want ten tijde van de crisis wilden banken niet met ons in gesprek. Het advies en inzicht dat AACC ons toen geboden heeft is heel belangrijk geweest. Zij keken kritisch mee naar wat we ons konden verloven aan de hand van de bedrijfsresultaten, overwaarde van onze huidige woning, het eigen vermogen en prognoses. Met die informatie op zak stonden we sterker en kregen we het wél voor elkaar.”

De samenwerking tussen AACC en Technoship

Hoe zou je de huidige samenwerking met AACC omschrijven?

“Omdat we een klein kantoor zijn, is het belangrijk dat de partners die wij inhuren ons in staat stellen efficiënt te werken. Hetzelfde geldt voor de bedrijven waar wij voor werken. We vinden het fijn wanneer die sociaal zijn en innovatie hoog in het vaandel hebben staan, waarbij ze uitgaan van een langetermijnvisie. Daar sluit AACC goed bij aan. Door de jaren heen is de rol die zij voor ons vervullen wat veranderd, onder andere door de digitalisering van de administratie. Nog steeds verzorgen ze onze btw aangiftes, salarisadministratie en jaarstukken, maar de adviserende rol is steeds belangrijker geworden.”

De samenwerking tussen AACC en Technoship

Hoe zie jij de onderlinge samenwerking in de toekomst voor je?

“Ik verwacht dat de behoefte vooral op het (proactieve) adviseringsstuk blijft liggen. Stel: we willen op ons zeventigste met pensioen. Welke acties moeten we dan nu en de komende jaren ondernemen om dat op een goede manier te doen? Dat is iets waar zij ons in kunnen adviseren. Mijn indruk is dat AACC die rol steeds beter pakt.”

Wil je een actieve kennispartner voor elke ondernemersfase?