header_Henry_vd_Zon_medewerkersverhaal
blurb

Klantverhaal

Dennis Licht 2.0

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder.” Dennis Licht over zijn groei als coach én ondernemer

Misschien herinner je hem nog van een eerdere klantcase, misschien ken je hem als hardloopcoach of personal trainer óf misschien ken je hem als voormalig topatleet: Dennis Licht. Hoe je het ook went of keert: hij is een fenomeen in de hardloopwereld en in Apeldoorn. Zijn locatie bevindt zich in het Loop Expertisecentrum in het Jean Monnetpark in Apeldoorn. Wij spraken hem over de groei die hij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, want dat is op zijn zachtst gezegd niet niks.

Dennis, we hebben jou in 2020 geïnterviewd. Toen was je onderneming nog in opstart. Wat is er sindsdien veranderd in jouw bedrijf?

“Best wel veel! Een grote verandering is dat ik ben gaan samenwerken. Eerst met Isokin training & therapie, waardoor ik in de gelegenheid kwam om een fysieke ruimte neer te zetten. Ook werk ik samen met fysiotherapeuten die cliënten naar mij doorverwijzen, én heb ik mensen in dienst om mee samen te werken. Van bewegingswetenschappers tot therapeuten en krachttrainers. Ik werk graag samen met mensen met dezelfde drijfveren.”

Henry van der Zon

Een eigen ruimte. Kan je hier meer over vertellen?

“Ja, dat is echt de next step geweest. Ik ging van 15 vierkante meter naar 150. In deze ruimte kreeg ik mogelijkheden om uitgebreide loopanalyses te doen om iemand zijn manier van bewegen objectiever te bekijken. Daar halen we heel veel data uit, zoals verschillen tussen links en rechts, kracht op iemand zijn knie of heup en bijvoorbeeld de contacttijd. Ook kunnen we hier personal training geven en doen we inspanningstesten. Het is fijn om dit allemaal in onze eigen ruimte te kunnen doen.”

 

Waar streef jij naar binnen jouw werk?

“Ik wil mensen van start tot finish begeleiden en iemand helpen om een betere versie van zichzelf te worden. Van beginnend hardloper tot ultraloper. Als iemand wordt verteld dat hij of zij nooit meer kan hardlopen, haal ik daar kracht uit om het tegendeel te bewijzen. Dat is al vaak gelukt. Hen vind je terug op de wall of fame hier in onze de ruimte.”

Henry van der Zon
symbool_groen

AACC is een partner die ik kan vertrouwen en die dit voor mij regelt, zelfs op persoonlijk vlak.

En op zakelijk vlak? Wat zijn daar jouw ondernemersdoelen?

“Tijdens het vorige interview was ik nog volledig vanuit mijzelf bezig en wilde ik voornamelijk een boterham verdienen met mijn werk. Inmiddels heb ik mijn eigen ruimte en werk ik samen. Daarom denken we steeds meer na over onze missie en visie. Ik zeg altijd maar, alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Wat de toekomst brengt weet ik nog niet. Ik leef in het hier en nu en wil gelukkig zijn met wat ik doe. En dat ben ik. Wellicht wil ik ooit uitbreiden met meerdere vestigingen in andere steden. Maar een gezonde, winstgevende onderneming hebben, plezier hebben in het werk en mezelf niet voorbij lopen hebben voor nu de focus.”

 

Wat betekent AACC hierin voor jou?

AACC helpt mij al sinds het moment dat ik topsporter ben. De ondersteuning die zij mij bieden zijn dus per ondernemersfase veranderd. Iedere stap heeft AACC met mij meegemaakt. Van topsporter tot eenmanszaak naar het Loop Expertisecentrum. Wie weet wat de toekomst nog brengt. Het is fijn om daarover met Antoine te kunnen sparren. AACC kijkt echt verder dan alleen het huishoudboekje.

Zaken waar ik nu mee te maken heb zijn bijvoorbeeld iemand inhuren of iemand in dienst nemen, omgaan met afschrijving van spullen die je inkoopt en de overgang naar een BV. Wellicht dat in de toekomst franchiseregelingen daarbij komen. Mijn vriendin is ook ondernemer geweest en nu weer in loondienst, dus ook op persoonlijk vlak kijkt Antoine mee. Aan hem heb ik een partner die ik kan vertrouwen en die dit voor mij regelt. Het is heel persoonlijk.”

Zoek je een waardevaste partner voor succesvol ondernemen?