header_Henry_vd_Zon_medewerkersverhaal
blurb

Klantverhaal

Jeroen en Carla, Chapoo

“Door strategische samenwerkingen met partners zoals AACC kom je sneller tot inzicht en oplossingen!”

Van klant naar eigenaar: Jeroen en Carla Elijzen leiden sinds twee maanden restaurant Chapoo, gelegen in het pittoreske Zutphen. Het restaurant is nu sfeervol ingericht voor kerst. Antoine Joosten en Carla Zoetbrood schuiven bij hen aan voor een terugblik op het dynamische afgelopen jaar.

De transitie naar twee restaurants en het herzien van de bedrijfsstructuur waren een intensieve uitdaging. “Met de steun van AACC voelden we ons echter nooit alleen,” zegt Jeroen. Carla voegt toe: “De persoonlijke aanpak van Carola en Antoine vind ik het fijnste aan onze samenwerking.”

Van Amsterdam naar Zutphen

In de horeca hebben Jeroen en Carla elkaar leren kennen. In ruim 20 jaar hebben ze alles gezien en gedaan, van bistro tot Michelin en van bediening tot keuken. Negen jaar geleden startten ze De Ballenbar in de Foodhallen van Amsterdam. “De oer-Hollandse bitterbal met rund en de bal met spinazie en oude kaas staan hier in Zutphen ook op de kaart! Die lopen hier ook erg goed.”

Jeroen en Carla wonen met hun twee kids en een Franse Bulldog in Brummen. “Het is altijd fijn in de auto naar Amsterdam, even ontspannen. Maar Zutphen is natuurlijk wel lekker dichtbij huis!”

Henry van der Zon

De eerste ontmoeting met AACC

Via hun advocaat kwamen Jeroen en Carla in contact met AACC. Ze zochten advies rondom het wijzigen van de bedrijfsstructuur. Naast juridisch advies, is er ook fiscaal en commercieel inzicht nodig en daarom verwees hun advocaat hen naar Antoine Joosten, directeur van AACC. De samenwerking tussen beide partijen begon daarom met het wijzigen van de rechtsvorm van VOF naar BV.

“We willen alles zo goed mogelijk geregeld hebben. Stel er gaat iets mis, dan is iedereen beschermd in deze structuur. Zakelijk en privé zijn nu beter gescheiden,” geeft Jeroen aan. “Vanaf ons eerste telefoongesprek klikte het meteen! Er is een persoonlijke en vertrouwde band. Wat ik zo waardeer, is dat ik met al mijn vragen direct bij Carola Zoetbrood, onze relatiebeheerder, terecht kan. Die directheid en korte lijnen zijn echt goud waard,” voegt Carla er enthousiast aan toe.

 

Restaurant Chapoo

“We komen hier al zo’n tien jaar lunchen. Gekscherend vertelden we elkaar regelmatig hoe leuk het zou zijn om deze zaak te runnen,” zegt Carla. De vorige eigenaar van restaurant Chapoo komt ook uit Brummen. Ze wisselden hun nummers uit op bierviltjes, en toen nam de oude eigenaar contact op met Jeroen. Daar is het balletje gaan rollen.

Het type zaak sprak het stel enorm aan. “Lunch, borrel, diner, alles wordt hier geserveerd. De locatie in de binnenstad is perfect, Zutphen organiseert ook veel evenementen en activiteiten,” licht Jeroen toe.

Henry van der Zon
symbool_groen

“De persoonlijke aanpak van Carola en Antoine vind ik het fijnste aan onze samenwerking.”

De overname

“Het proces is nu bijna afgerond, we zijn er bijna,” zegt Antoine. “Nog wat praktische zaken zoals het inrichten van een nieuw boekhoudprogramma,” voegt Carola daaraan toe. Een jaar is gebruikelijk voor een overname. De due diligence is een diepgaand proces, met een grondige screening van nieuwe eigenaren door de gemeente en een nauwkeurige analyse van de financiën. Juridische aspecten zoals wet- en regelnaleving en contractuele afspraken, bijvoorbeeld met de verhuurder, worden zorgvuldig bekeken.

Jeroen: “Het is een moeilijke sector, banken noemen horeca een risicobranche. Maar door strategische samenwerkingen met partners zoals AACC kom je sneller tot inzicht en oplossingen!”

 

Stilstaan is achteruit gaan

Carola merkt op: “Jeroen en Carla zijn echte ondernemers. Als ze een idee hebben, dan zetten ze dat meteen om in actie.” Jeroen’s enthousiasme blijkt uit zijn plannen voor het winterfestijn in Zutphen: “Ik had ons al aangemeld voor een kraampje, nog voordat we precies wisten wat we zouden doen. Gewoon een schapenvel en kerstboompje regelen, glühwein serveren en gaan!”

Het echtpaar heeft een duidelijke ondernemersvisie. “Stilstaan is achteruit gaan! We blijven vernieuwen, onszelf herontdekken. Verjonging is belangrijk, actief zijn op nieuwe social media zoals TikTok, de inrichting veranderen, ga zo maar door. We betrekken ons personeel bij de nieuwe ideeën, daar worden zij ook enthousiast van! Met goede mensen zoals Antoine en Carola om ons heen én de juiste processen om kwaliteit te blijven handhaven, blijven we groeien.”

Zoek je een waardevaste partner voor succesvol ondernemen?