Klaar voor een vliegende start van jouw onderneming?

Klantverhaal

Dennis Licht, ex-topatleet en startend ondernemer

Na een prachtige carrière in de topsport waarbij ex-topatleet Dennis Licht maar liefst dertien keer Nederlands kampioen werd binnen diverse disciplines, timmert hij nu met dezelfde drive aan een eigen onderneming. AACC volgde Dennis gedurende deze verschillende fases in zijn carrière en biedt advies en ondersteuning waar nodig.

Bij Dennis kunnen zowel particulieren als bedrijven van elk niveau terecht voor trainingsprogramma’s, beweeg-, (business)running- en vitaliteitsprogramma’s. Samen met partners die eenzelfde visie nastreven, biedt Dennis binnen het Gezondheidscentrum aan het Jean Monnetpark in Apeldoorn, een complete optimalisatie in levensstijl aan. Die richt zich behalve op beweging ook op voeding, ontspanning en slaap.
Dennis Licht, ex-topatleet en startend ondernemer

Dennis, kijk je als (startende) ondernemer naar hoe anderen de zaken aanpakken?

“Eigenlijk niet nee, ik bewandel echt m’n eigen pad. Maar ik heb wel één groot voorbeeld waar ik inspiratie uit haal: Johan Cruyff. Ongelofelijk wat hij voor sport en de samenleving betekend heeft. Hij wist mensen te inspireren en in beweging te krijgen. Zelfs nu hij er niet meer is leeft zijn visie voort. Ik denk dat zijn kracht was dat hij een eigen, authentiek verhaal vertelde. Dat probeer ik ook. Zijn boek heeft daarom een prominente plek op mijn werkkamer.” 

Wat is jouw persoonlijke drijfveer?

“Ik krijg er energie van als mensen energie van mij krijgen. Door mijn kennis en expertise te delen hoop ik anderen te laten ontdekken wat beweging met je doet, wat voor geluksgevoel dat los kan maken. Ongeacht op welk niveau of om welke reden. Mensen dát laten ervaren, daar doe ik het voor.”

Hoe heeft AACC jou gedurende jouw carrièreswitch ondersteund?

“AACC, met Antoine Joosten als mijn eerste aanspreekpunt, is met mij meegegroeid tijdens die verschillende fases. Hoewel er financieel ook de nodige veranderingen plaatsvonden, heb ik altijd een gevoel van controle over de situatie gehad. Dat is voor mij heel belangrijk. Antoine is in staat om eenvoudig en praktisch in een paar woorden uit te leggen wat ik moet doen. En als het op het onderzoeken van de mogelijkheden aankomt, verkoopt hij nooit een ‘nee’. Wat ik ook fijn vind is dat AACC mijn wereld kent. Zij begeleiden meer (ex)topsporters. Van die kennis en ervaring profiteer ik. Als ik eens een vraag voorleg waar ze geen antwoord voor paraat hebben, dan zoeken ze het uit en komen er bij mij op terug.”

Dennis Licht, ex-topatleet en startend ondernemer

Wat hoop je de komende jaren te bereiken?

“De komende jaren hoop ik mijn onderneming verder te laten groeien en nóg meer mensen te inspireren en te motiveren om een gezondere levensstijl of andere persoonlijke doelen te bereiken. En ik hoop dat straks meer mensen mij weten te vinden voor preventieve zorg. Dus niet alleen bij blessures of gezondheidsproblemen, maar juist ook om aan de slag te gaan zodat ze zich in het algemeen gezonder, vitaler en gelukkiger voelen. Voor bedrijven die vitaliteit en duurzame inzetbaarheid op de agenda hebben staan liggen er nog veel kansen. Ik verwacht dan ook dat die markt in de komende jaren blijft groeien, al dan niet onder druk van zorgverzekeraars.”

Dennis Licht, ex-topatleet en startend ondernemer

Welke rol zie je daarin weggelegd voor AACC?

“Ik heb behoefte aan inzicht en een financiële prognose voor de toekomst. Hoe zien mijn inkomsten er naar verwachting over een jaar uit? Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van groei en investeren? En wat heb ik daarvoor nodig? Er komen steeds nieuwe mogelijkheden op mijn pad, dus dan is het belangrijk om goed advies te krijgen over hoe daar mee om te gaan. AACC helpt mij daarbij.”

Sta jij ook in de startblokken en zoek je houvast voor je plannen?