header_Henry_vd_Zon_medewerkersverhaal
blurb

Klantverhaal

Mooi afscheid uitvaartonderneming

“Ik wil álles uitgezocht hebben. Bij AACC doen ze dat en denken ze echt mee.”

Echte persoonlijke aandacht: dat staat centraal bij mooi afscheid uitvaartverzorging. Of een afscheid regelen nu 10 of 50 uur kost, het gaat erom dat alles in orde komt. Nicole en haar collega’s denken met de nabestaanden mee en letten op alle kleine details. En precies die werkwijze zocht het Apeldoornse bedrijf ook in haar accountantskantoor.

Een vertrouwde samenwerking

Nicole van den Bos en Richard Kievits zijn, naast partners, eigenaar van de onderneming mooi afscheid. Richard, de controller van het bedrijf, vertelt hoe de samenwerking met AACC tot stand is gekomen. “We zijn nu ongeveer drie jaar klant bij AACC. Destijds waren we op zoek naar een nieuwe accountant omdat we nogal uit ons jasje waren gegroeid op fiscaal gebied. We zochten een lokaal accountantskantoor in Apeldoorn. Als Apeldoornse ondernemers moet je elkaar immers wel wat gunnen. Via de Rotary hoorde Nicole goede ervaringen met AACC en direct vanaf de eerst kennismaking klikte het heel goed met zowel Antoine als Ilse van AACC.”

Henry van der Zon

Richard doet de financiële administratie zelf, maar klopt regelmatig bij AACC aan om mee te denken over strategische vraagstukken. Ook de jaarrekeningen worden door AACC opgesteld. “We hebben een heel fijne samenwerking. Het sparren is heel belangrijk en waardevol. Maar we kunnen ook regelmatig een geintje maken. Dat voelt heel vertrouwd. De uitvaartbranche is een lastige branche met facetten die je niet elke dag tegenkomt. Zo is het BTW-vraagstuk bij het uitvaartwezen nogal complex. Dan is het lastig om een sparringpartner te vinden. Toch hebben we die gevonden bij AACC.”

Volgens de regels

De uitvaartbranche is complex is op fiscaal gebied. Zo is deze branche veelal vrijgesteld van BTW. Maar wanneer je net je locatie hebt verbouwd, zoals bij mooi afscheid het geval was, en je dus veel BTW in rekening kan brengen, wil je dit ook terugkrijgen. Richard: “Direct bij de start van de samenwerking hebben we hier uitgebreid over gesproken. De BTW terugkrijgen bleek een uitdaging, maar het is zeker gelukt. Ik had daar zelf allerlei ideeën over, maar wil zeker weten van een accountant dat het ook correct is. Want alles hoort wel volgens de regels te gaan. Gelukkig heeft AACC goed meegedacht hierin.”

Henry van der Zon
symbool_groen

Wat ik ontzettend kan waarderen, is dat je altijd vlot antwoord krijgt, wie je ook een vraag stelt.

Meedenken

Ook een overname van een ander bedrijf was recent onderwerp van gesprek. Richard: “Boekhouding integreren en bepalen waar je het beste aan doet is niet iets wat je dagelijks doet. Sparren met een accountant is dan ook heel waardevol. Bij AACC is dat goed verlopen. Wat ik ontzettend kan waarderen, is dat je altijd vlot antwoord krijgt, wie je ook een vraag stelt. Dat past bij ons, want wij moeten in onze branche ook altijd snel acteren.”

“Ik heb in de loop der jaren behoorlijk wat kennis opgedaan, dus ik zocht echt iemand met toegevoegde waarde op het gebied van belastingvraagstukken”, geeft Richard aan. “Mijn vrouw zegt wel eens: ‘jij bent een heel lastige klant, want je weet er zelf zoveel van. Als ze het niet goed doen, maak je gehakt van ze’. Dat is natuurlijk niet zo, maar een accountant moet in mijn ogen wel scherp zijn. De mensen van AACC zijn inderdaad zo scherp. Zij denken echt mee en komen met goede ideeën. Dat meedenken is de allergrootste plus en maakt het ook leuk.”

Over mooi afscheid

mooi afscheid uitvaartverzorging is op 3 december 2012 door Nicole van den Bos opgericht. mooi afscheid verzorgt uitvaarten in Apeldoorn en (ruime) omgeving. De uitvaartverzorgers houden van hun werk en dat is terug te zien in hun betrokkenheid en in de manier waarop ze hun werk doen. Ze stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat de nabestaanden terug kunnen kijken op een mooi afscheid van hun dierbare en daarmee een handvat hebben gekregen om verder te kunnen. 

Zoek je een waardevaste partner voor succesvol ondernemen?