Wat zijn jouw uitdagingen als ondernemer?

Klantverhaal

Hans Hortensius, oprichter en directeur van KlusWijs

KlusWijs-oprichter Hans Hortensius is sinds 2008 ondernemer en klant bij AACC. In de afgelopen 10 jaar groeide KlusWijs uit van een droom waarin ‘de franchisenemer centraal staat’ tot een succesvolle formule met tientallen vestigingen. Hoe heeft AACC hem in de verschillende ondernemersfasen die het bedrijf doormaakte ondersteunt? We vroegen het hem zelf.

Hans werkt voor een groot deel op gevoel. ‘Mensen maken het verschil’, is zijn credo. De samenwerking met AACC begon dan ook met de klik tussen hem en Richard van Leeuwen, en ‘de oprechte interesse van Richard in mij als persoon en wat mij als ondernemer beweegt’, aldus Hans.

Hans Hortensius, oprichter en directeur van KlusWijs

Hans, wat maakt de samenwerking met AACC voor jou zo prettig?

Juist die vraag: ‘hoe kan ik bijdragen aan jouw succes als ondernemer’, is zo belangrijk. Vanaf dag één verdiepten ze zich in mij. Wie ben ik? Wat is mijn visie? Welke verwachtingen en ambities heb ik op zakelijk en persoonlijk vlak? Bij AACC had ik niet het gevoel te maken te hebben met een accountant die alleen naar de cijfers kijkt.

Je hebt in de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt. Hoe heeft AACC jou daarin ondersteunt?

De pay-off ‘Vaste waarde in elke ondernemersfase’ heb ik zelf ervaren. De samenwerking begon met hele basale zaken, zoals het kiezen van de juiste bedrijfsvorm, het in kaart brengen van de risico’s, financieringsbehoeften, ga zo maar door. Maar ook de ontwikkelingen die spelen en wat dat eventueel voor de business kan betekenen. Op dit moment maken we een enorme groei door. Daar komen weer andere vragen en behoeften bij kijken. Van vragen als ‘bij een eigen wagenpark blijven of toch leasen’ tot diepgaandere zaken die direct met de strategie van doen hebben. AACC ondersteunt ons op al die vlakken en ik heb er alle vertrouwen in dat ze dat in de komende ondernemersfases ook zullen doen.

Zijn er dingen veranderd in de samenwerking na ruim tien jaar?

Nu we elkaar langer en beter kennen, weten we hoe we het beste in elkaar naar boven halen. Ik leer van AACC en zij van ons. Zodra we ontwikkelingen signaleren die interessant zijn, delen we dat met elkaar. We versterken elkaar en vullen elkaar aan. Dat is precies het soort partnership dat ik zoek, zowel in een zakelijke relatie als privé. Wat mij helpt is dat Richard niet bang is om me terug te fluiten wanneer ik te hard van stapel dreig te lopen.

Hans Hortensius, oprichter en directeur van KlusWijs

Hoe ziet de samenwerking er de komende jaren uit?

Ik zie AACC een metamorfose doormaken. Ze realiseren zich dat de rol van accountant steeds meer verschuift van uitvoerend naar adviserend. Niet alleen een jaarrekening opmaken, maar meedenken over de strategie van een onderneming en daar prognoses op maken. Daar heb ik profijt van. Volgens mij is dat ook de toekomst van het accountantsvak. De komende jaren verwacht ik de samenwerking met AACC te verbreden en te verdiepen. Zij gaan ons helpen meer grip te krijgen op de financiële huishouding van de totale onderneming en helpen daarbij inzicht te geven in de verschillen tussen de winkels onderling. Van die inzichten leren wij en dat helpt ons om onze bedrijfsvoering weer te optimaliseren.

Wat drijft jou als ondernemer?

Eigenlijk vind ik het gewoon heel erg leuk om mensen te helpen. Ik vind het mooi om te zien dat mensen succesvol zijn en plezier beleven in wat ze doen. Als ik daar een bijdrage aan kan leveren: helemaal top. Laten we vooral delen, dan hebben we allemaal meer. Daar word ik gelukkig van. Ik heb niet de ambitie om miljonair te worden. Wel om in de komende jaren met net zoveel plezier naar mijn werk te gaan als nu!

Zoek je een waardevaste partner voor succesvol ondernemen?