5 vragen aan onze nieuwe relatiebeheerder Ralph Sinke

AACC ging dit jaar fris van start met een nieuwe aanwinst binnen het team: Ralph Sinke, voorheen de drijvende kracht achter Sinke Accountancy Belastingen Controlling en met ruim 29 jaar ervaring een zwaargewicht in de accountancy-wereld. Omdat het onmogelijk is om hem in korte tijd persoonlijk kennis te laten maken met al onze klanten, leggen wij Ralph in deze blog 5 vragen voor.

Ralph, laten we maar met de deur in huis vallen. Vanwaar deze samenwerking?Ralph Sinke

“Ik ben ooit bij Deloitte in de accountancy gestart en via een omweg als controller zo’n 12 jaar geleden weer teruggekeerd naar dit vak, als zelfstandige. Via een wederzijdse relatie ben ik toen met Richard en later ook met Antoine in contact gekomen. Dat contact intensiveerde door de jaren heen, maar voor mij was het gevoelsmatig nog te vroeg voor een samenwerking. Tot vorig jaar. Toen voelde het als het juiste moment om onze krachten te bundelen.”

Welke behoeften worden hiermee vervult?

“Ik breng AACC kennis en praktijkervaring over mijn vak en krijg daar een afwisselende functie voor terug, waarin ik kan sparren met collega’s die allemaal verschillende specialismen hebben en een hoge kwaliteit dienstverlening bieden. De klantenportefeuille die ik meegenomen heb naar AACC profiteert er nu direct van dat zaken breder belegd kunnen worden en dat ook de continuïteit beter geborgd is.”

Hoe typeren klanten jou?

“Met mijn gecombineerde achtergrond, ook als ondernemer, ben ik voor cliënten een goede sparringspartner omdat ik aan beide kanten van de tafel gezeten heb en weet welke behoeften er spelen. Ik denk ze mij typeren als een afwachtend persoon die echt de tijd neemt om te luisteren. Ik hou niet van commerciële prietpraat maar communiceer liever ‘to the point’, zoals dat zo mooi heet. Simpel, zonder ergens doekjes omheen te winden.”

Staan alle klanten daarvoor open?

“Ik ben recht door zee en dat kan weleens confronterend zijn. Maar daar tegenover staat dat ik open in een gesprek stap en me niet laat leiden door (voor)oordelen. Vanaf de eerste kennismaking bouw je aan een langdurige vertrouwensrelatie met je cliënt en voel je wel aan of er een klik is of niet. Als de klik er niet is dan is deze er wellicht wel met een collega. Zo open en eerlijk moet je naar mijn mening vanaf het begin al zijn.”

Hoe zien de komende maanden er voor jou uit?

“De eerste weken staan voor mij in het teken van collega’s leren kennen en wegwijs worden in de systemen. Ik ben niet iemand die direct op de voorgrond treedt, dus de komende weken observeer ik rustig hoe de samenwerkingen hier verlopen. Dat is weleens lastig hoor, want ik hou ervan om zodra ik iets signaleer er meteen mee aan de slag te gaan. Maar geduld is hierin belangrijk, dus ik neem de tijd. Het werken met mensen in een team is ontzettend leuk, dus ik hoop dat mijn enthousiasme bijdraagt aan het succes van AACC de komende jaren.”

Vragen aan Ralph? Neem contact op via Ralph.Sinke@aacc.nu of 06 18 06 59 52. Ralph: “De deur staat altijd open!”