Continu ontwikkelen en blijven verbeteren

Wie aan AACC denkt, denkt daarbij hoogstwaarschijnlijk direct aan onze directie (en levende visitekaartjes) Richard van Leeuwen, Antoine Joosten en Willem Beumer. Maar bij AACC werken dagelijks nog zo’n 18 andere collega’s vol passie voor onze klanten. Dit keer is het de beurt aan Accountant Remco Dieltjes om zich voor te stellen. Hij werkt al sinds 2008 bij AACC.

Remco begon in maart 2008 bij AACC als assistent accountant en werd daarna relatiebeheerder. In september 2008 startte hij met de studie tot accountant en inmiddels is Remco AA Accountant.

“Persoonlijk en vakbekwaam”

“In die 12 jaar is er behoorlijk wat veranderd”, vertelt Remco. “AACC is gegroeid, alles is strakker geregeld en onder andere door maatschappelijke ontwikkelingen moeten we aan meer regels voldoen. Daarnaast hebben we een toename van grotere klanten en er gebeurt steeds meer digitaal. Maar in de kern is de bedrijfscultuur en de onderlinge verstandshouding gelijk gebleven. AACC is en blijft laagdrempelig; klanten stappen makkelijk binnen. Onze aanpak is persoonlijk en vakbekwaam. We doen er alles aan om ons werk goed te doen en hebben een gezond arbeidsethos. We gaan mee met de ontwikkeling die de bedrijfstak en maatschappij van ons vraagt en we zijn echt een team.”

“Zelfontwikkeling is heel belangrijk”

Remco is klantgericht, empathisch en collegiaal. Maar hij is ook een doorzetter, dat blijkt wel uit de studie die hij volgde naast zijn werk. “Ik wilde mezelf verder ontwikkelen en carrièrestappen maken. Voor al mijn klanten ben ik nog steeds de contactpersoon, maar ik besteed wel steeds meer uitvoerende werkzaamheden uit aan een collega. Zo kan ik mij richten op de meer uitdagende werkzaamheden, maar behoud ik toch de feeling met de klant.” Naast zijn werk, heeft Remco ook een passie voor reizen: backpacken naar één van zijn favoriete bestemmingen Nieuw-Zeeland, strandvakanties, stedentrips… “De basis voor een optimale werkprestatie bereik ik dan ook door een goede balans te vinden tussen werk en privé. Ik heb een grote passie voor reizen en wil nog veel van de wereld zien. Doordat je in contact komt met andere culturen, in Australie, Azie, Zuid-Amerika of Europa, ontwikkel je jezelf ook als persoon en wordt je een “rijker” mens. Zelfontplooiing en ontwikkeling vind ik heel belangrijk, want dat maakt me ook beter in mijn werk. Deze twee eigenschappen maakt ook dat mijn rol binnen AACC steeds groter wordt.”

“Kwaliteit bewaken en verbeteren”

De markt wil AACC denk ik nog wel eens onderschatten, geeft Remco aan. “Andere, grote kantoren hebben de naam, maar AACC doet qua kennis zeker niet onder voor dergelijke partijen. Wij hebben ook grote klanten met miljoenen omzet en meer dan 50 fte’s die wij met onze vakbekwaamheid uitstekend kunnen bedienen. Wat ons onderscheidend maakt, is onze lokale betrokkenheid en regionale zichtbaarheid.” Samen met zijn collega-accountant Ans houdt Remco zich steeds meer bezig met de kwaliteit van het kantoor en de processen, waarbij ook wordt ingespeeld op de ontwikkelingen qua wet- en regelgeving. Ook is hij steeds meer aan het reviewen in interne audits. Deze combinatierol bevalt hem prima. “Ik ben relatiebeheerder, vind klantcontact leuk en zoek daarnaast uitdaging in het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening.”

Meer uitdaging

In deze kwaliteit ligt ook Remco’s ambitie voor de toekomst. “Procesverbetering, het beter aansluiten op de markt, wordt steeds meer één van mijn kerntaken. Dat is inherent aan de groei van het kantoor en de strengere wetgeving. Ik wil ook groeien naar een grotere, meer bepalende rol op het gebied van kwaliteit en het reviewen. Mijn uitdaging is om onder andere op het gebied van (financiële) rapportage iedere keer weer een optimaal product aan de klant te leveren. Ik streef ernaar om waar mogelijk als adviseur op te treden, fiscale faciliteiten optimaal te benutten en zo van toegevoegde waarde te zijn.” Remco verwacht dat AACC de komende jaren nog verder groeit en meer in the picture zal staan. “Wij kunnen de kwaliteit en aandacht bieden die een ondernemer verdient.”