Saskia Roeling

Even voorstellen: Saskia Roeling, accountant en relatiebeheerder

We zijn een nieuwe medewerkster rijker! En wel Saskia Roeling, wie al 28 jaar werkzaam is in het vak. Samen met haar partner, dochters en zoon woont ze in Apeldoorn, waar ze graag met haar gezin geniet van de mooie dingen in het leven. Ze gaat zich 32 uur per week inzetten als accountant/relatiebeheerder. En wat ze daarvan verwacht? “Ik hoop nieuwe relaties te ontmoeten en ze verder te helpen op hun ondernemerspad!”

Opleiding

Aan ervaring geen gebrek bij Saskia. In 1999 haalde ze haar AA-diploma, waarmee zij gecertificeerd accountant werd. Daarna heeft ze zeker niet stil gezeten. “Jaarlijks blijf ik mij ontwikkelen, zowel op vaktechnisch- als ook persoonlijk gebied, door het volgen van cursussen en trainingen. Vaktechnisch betreft het enerzijds de wet- en regelgeving voor de accountancy en anderzijds is het op de hoogte zijn van de fiscale wetgeving eveneens een ‘must’ als accountant/relatiebeheerder”.

Ervaring

Na 23 jaar zich voor een en dezelfde organisatie te hebben ingezet heeft Saskia het besluit genomen een nieuwe uitdaging aan te gaan. AACC is de gelukkige. “Met de keuze voor AACC heb ik gekozen voor een betrokken en laagdrempelig kantoor. Dit past als persoon goed bij mij. Er heerst een prettige werksfeer, dat heb ik in deze korte periode al gemerkt”.

Inzetten voor de klant

Wat Saskia zo leuk vindt aan het accountantsvak? “Al vanaf jongs af aan had ik iets met cijfers. Wanneer je dat combineert met het contact wat er is met een klant, dan zijn dat de punten in de accountancy die mij het meest aanspreken. Samen met de klant bekijken wat er nodig is om het beste uit de onderneming te halen.”

Door het klantcontact is het dus een heel sociaal vak. En volgens Saskia wordt dat alleen nog maar meer in de toekomst. “De adviserende rol zal alleen maar belangrijker worden, en precies dat past in mijn straatje”.