Het team achter de directie deel 3: Carola en Dagmar

Wie aan AACC denkt, denkt daarbij vaak automatisch aan onze directieleden Richard van Leeuwen, Antoine Joosten en Willem Beumer. Maar bij AACC werken dagelijks ook nog zo’n 18 andere collega’s vol passie voor onze klanten. In 2019 begonnen we met het voorstellen van Bianca, Monique en Mirjam. Collega’s Carola Zoetbrood-Gerrits en Dagmar Hoornstra nemen nu het stokje over.

Samen blikken ze terug op het afgelopen jaar. “Als ik 2019 in één zin moest omschrijven, dan zou het iets in de trant van ‘druk, maar met z’n allen voor elkaar gekregen’ zijn, zo trapt Carola Zoetbrood af. Carola is sinds november 2018 werkzaam als assistent accountant. Voor haar stond 2019 vooral in het teken van bouwen aan het (beter) leren kennen van klanten en het opbouwen van klantrelaties.

 Met z’n allen

“Bij AACC doen we het echt met z’n allen”, vervolgt ze. “Of je nou de directeur of de stagiair bent, we springen waar mogelijk voor elkaar in. Dat vind ik heel kenmerkend voor ons kantoor. We hebben elkaar hier allemaal nodig en gebruiken elkaars krachten en kennis. Dat kwam in het afgelopen jaar ook weer duidelijk naar voren.”

Collega Dagmar, sinds 1 oktober werkzaam als relatiebeheerder, sluit zich daar volledig bij aan. Zij kwam eigenlijk per toeval bij AACC terecht en was verrast door de directe klik met het kantoor en de medewerkers. “Hier kwam ik in een warm bad terecht. Die menselijke maat mistte ik bij mijn vorige werkgevers toch wel. De sfeer is heel ontspannen. Dat uit zich ook naar onze klanten, denk ik.”

Plannen voor 2020

Gevraagd naar hun wensen voor AACC in 2020, hoeven beiden niet lang na te denken. Dagmar: “Ik hoop op veel werkvreugde in 2020 en ga aan de slag met het op- en uitbouwen van klantrelaties. Door wat klanten en taken over te nemen van collega’s, ontlast ik hun ook weer een beetje.”  Voor Carola is vooral de blijvende afwisseling tussen werkzaamheden en klanten belangrijk. “Meestal bedenk ik ’s ochtends wat ik aan het einde van de dag gedaan wil hebben, maar er komen altijd wel wat spoedjes of belletjes tussendoor die de dag een andere invulling geven. Juist dat onverwachtse in combinatie met verschillende vragen, branches en contactpersonen maakt het werken hier zo leuk. Van mij mag dat zich dit jaar voortzetten.”

Geen drempels

Waar beiden elkaar volledig vinden, is in de wens dat klanten nu maar ook in de toekomst geen drempels ervaren binnen de organisatie. Carola: “Ik hoop dat ondernemers AACC een open bedrijf vinden. Dat ze weten dat de deur altijd open staat en dat ze geen enkele drempel ervaren om bij ons binnen te lopen of contact op te nemen.”

Dat is absoluut geen vanzelfsprekendheid bij accountants- en advieskantoren, weet Dagmar uit ervaring. “Mijn ouders zijn ondernemers. Bij hun, maar ook bij anderen, merk ik dat ze soms met vragen worstelen maar zich niet comfortabel voelen om die ook te stellen. Ik denk niet dat mensen beseffen in hoeverre wij ons met onze dienstverlening in de persoonlijke sferen begeven. Privé en zakelijk loopt bij ondernemers nou eenmaal veel door elkaar heen. Mijn doel is dan ook om klanten zich hier thuis te laten voelen. Dat valt nog niet meer hoor, met zo’n stoffig en stijf imago als onze branche nou eenmaal heeft, haha.”

Out of the box teamuitje

Op welk uitje de dames hun collega’s dit jaar zouden trakteren als tijd en geld geen rol speelden? Carola: “Een weekendje naar een leuke stad in Europa lijkt me wel leuk. Rome bijvoorbeeld, of Berlijn…” Dagmar is minder bescheiden. “Ik zou mijn collega’s meenemen naar Japan. Mét de Transsiberië Express dan, hè! Lekker out of de box.”

Wil jij in 2020 ook deel uitmaken van het AACC team? Neem eens een kijkje op deze pagina voor onze openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie.