header_Henry_vd_Zon_medewerkersverhaal

Verhalen van onze medewerkers

blurb

“Vragen over salaris- en personeelszaken komen steeds meer vanuit verschillende hoeken. Dat maakt het veelzijdig”

Irene en Henriëtte stellen de afdeling Salarisadministratie en Personeelsadvies van AACC voor

Salarisadministratie en personeelsadvies: iets wat je binnen je organisatie gewoon goed geregeld wilt hebben. Veel bedrijven kiezen er dan voor om dit uit te besteden aan een accountantskantoor. Bijvoorbeeld aan AACC. Henriëtte Kolk en Irene ten Velde vertegenwoordigen de afdeling Salarisadministratie en Personeelsadvies bij AACC. Nu nog met zijn tweeën, binnenkort met zijn drieën. En daar beleven ze veel plezier aan.

Henry van der Zon

Eigen disciplines

Voor Irene is het werken als salarisadministrateur niets nieuws. “Ik heb er al heel wat jaartjes in dit werkveld op zitten. Ik besloot dat het tijd was voor een andere omgeving, en zo ben ik via een tussenpersoon bij AACC terechtgekomen.” Hoewel het werk door de jaren heen is veranderd, is de kern voor Irene altijd salarisadministratie geweest. Voor Henriëtte is dat anders: “Ik heb een achtergrond in HR. Daar deed ik salarisadministratie bij. Ik merkte dat je als HR-adviseur altijd aan stond, en ik zocht een baan die wat meer gebakend was. Zo solliciteerde ik bij AACC. Ik moet van de diversiteit van de salarisadministratie nog veel leren, maar gelukkig krijg ik alle ruimte en support om dat te doen.”

Divers werk

Werken op deze afdeling is niet eenzijdig. “Je hebt te maken met flinke pieken en dalen in de markt, want de meeste ondernemers willen salarissen betalen zo rond de 25e van de maand,” vertelt Irene. “Ook zitten er grote verschillen in cao’s, pensioenfondsen, type klanten en type vragen. De ene klant wil enkel loonstrookjes, anderen willen volledig ontzorgd worden,” vult Henriëtte aan. “Ook wordt het werk veel complexer. Zo krijgen we te maken met de speciale status van Oekraïners of zaken als het betaald ouderschapsverlof. Ook vindt digitalisering in personeelszaken steeds meer plaats. De vragen komen steeds meer vanuit verschillende hoeken.”

In het diepe gegooid

Henriëtte en Irene begonnen beiden in april met hun baan bij AACC. Slechts een aantal weken waren er om ingewerkt te worden, daarna moesten ze de afdeling met zijn tweeën gaan runnen. Hun voormalige collega ging AACC immers verlaten.

Ondanks de ietwat hectische start, draait de afdeling inmiddels als een geoliede machine. “We hebben het heel gezellig samen. In het begin lag er veel bij Irene, maar inmiddels is er wat meer rust en structuur,” geeft Henriëtte aan. Ook Irene is blij met hoe het gaat: “We hebben er mooi onze eigen draai aan kunnen geven en hadden niet te maken met oud zeer.” Bovendien hielp het dat de directie hun alle tijd en ruimte gaf om de afdeling nieuw leven in te blazen. Irene: “Ze stonden altijd klaar om te helpen en we kregen alle rust en support. Ze hebben ons zeker niet laten zwemmen.” Bovendien start er binnenkort een derde collega. Dan zal de afdeling helemaal op volle toeren draaien.

 

Goed ingeburgerd

Ook binnen het grotere AACC zijn Henriëtte en Irene goed ingeburgerd. Irene: “De sfeer is laagdrempelig, iedereen is sociaal en je mag zijn wie je wilt. Dat is heel fijn.” Ook Henriëtte beaamt dit. “Ook met onze collega’s in Deventer hebben we steeds meer contact. We groeien steeds meer naar elkaar toe.” Aan het inburgeren hebben de personeelsuitjes ook zeker bijgedragen. “Een speurtocht in Amersfoort, een barbecue… zo leer je elkaar echt kennen. Ik heb het hier enorm naar mijn zin!” vertelt Henriëtte.

Ook werken bij AACC?

Lijkt het jou ook leuk om te werken in de wereld van accountancy, bedrijfsadvies en personeelszaken? Dan leren we je graag kennen, want wij zijn nog op zoek naar nieuwe collega’s! Bekijk snel onze vacatures.