Meer dan Richard, Antoine en Willem: het team achter de directie

Wie aan AACC denkt, denkt daarbij hoogstwaarschijnlijk ook direct aan onze directie (en levende visitekaartjes) Richard van Leeuwen, Antoine Joosten en Willem Beumer. Maar bij AACC werken dagelijks ook nog zo’n 15 andere collega’s vol passie voor onze klanten. Het team bestaat uit belastingadviseurs, accountants, relatiebeheerders, assistenten, salarisadministrateurs, een officemanager en een receptioniste.

Relatiebeheerders Monique Elshof, werkzaam bij AACC sinds februari 2000 en Bianca Klein Overmeen, werkzaam bij AACC sinds mei 2016, geven een inkijkje in de organisatie achter Richard, Antoine en Willem.

Niet zo suf en saai

“Professioneel maar laagdrempelig. En zeker niet zo suf en saai als het imago van een accountskantoor doet vermoeden.” Als je Bianca en Monique vraagt hoe zij AACC zouden omschrijven, is dat het eerste dat ze te binnen schiet.  Monique: “Het werk is gewoon heel afwisselend. Het ene moment adviseer je een consultant met betrekking tot de overdracht van een onderneming, het andere moment bespreek ik de jaarrekening met een aannemer. Je hebt met zoveel typen werkzaamheden en mensen te maken.”

Persoonlijke aandacht

Bianca: “Klanten kloppen bij ons aan voor kennis en expertise op het gebied van financiële en administratieve vraagstukken. Maar ik denk dat ze bij ons blijven omdat wij persoonlijk contact zo belangrijk vinden. Oprechte interesse en integriteit staan voorop. Dagelijks komen er dan ook klanten langs voor een kopje koffie. Meestal de mensen die liever geen zaken per telefoon of e-mail bespreken.

Relatiebeheerder Monique Elshof- Niens

Monique Elshof- Niens

” Monique: “Dat geeft ons de kans om net even door te vragen. Welke zaken spelen er bijvoorbeeld op persoonlijk vlak die ook zakelijk van invloed (kunnen gaan) zijn? En hoe kunnen wij daarin ondersteunen? We geven echt advies in het belang van de klant. Zijn wij niet de juiste persoon om ze verder te helpen, dan verwijzen we ze door.”

Op elkaar ingespeeld

Monique: “We zijn goed op elkaar ingespeeld en weten elkaar te vinden. Heeft een collega hulp nodig, dan staan we voor elkaar klaar. Ook op persoonlijk vlak.” Bianca vult aan: “Is er iemand even niet aanwezig, dan vangt een collega zijn of haar klant op. Er staat altijd iemand klaar: voor klanten en voor collega’s. Dat werkt perfect. Onderling voeren we echt weleens een flinke discussie. Je hoeft het tenslotte niet altijd met elkaar eens te zijn. Discussies houden je scherp. Maar we zijn altijd respectvol naar elkaar en praten zaken ook direct uit.” Monique: “Hetzelfde geldt voor de omgang met directie. Alles is bespreekbaar: er is geen sprake van drempels.”

Relatiebeheerder Bianca Klein Overmeen

Bianca Klein Overmeen

Vrijheid, blijheid

Bianca: “We hebben dan ook een superleuk team. Binnen AACC krijgt iedereen de vrijheid en verantwoordelijk om zaken op te pakken zoals hem of haar dat het beste lijkt, maar ook om zich te ontwikkelen. Er is veel aandacht voor de combinatie tussen werk en privé.”

Tijd voor een feestje

Bianca: “Of het nou met een barbecue, een bezoek aan de foodhallen, bowlen, solex rijden, een zomerborrel of met een boottochtje is: als er iets gevierd kan worden, dan doen we dat ook. We maken graag tijd voor een feestje! Monique: “Als het zover is, zorgt iedereen dat-ie erbij is. Het is geen verplichting, maar het is gewoon ontzettend leuk!”

Toekomst

Monique: “Waar we over 5 jaar hopen te staan? Ik hoop dat we dan echt een begrip zijn in Apeldoorn. Dat iedereen in de omgeving weet wie wij zijn en waar we voor staan.” Bianca: “Ik zou het gaaf vinden als mensen reageren met ‘Oooh, dat ken ik wel, dat zit daar!’, als ik ze vertel dat ik bij AACC werk. Of dat nou bij ons huidige pand is of misschien wel iets nieuws, dat zien we dan wel.”