Willem Beumer over sponsoring, vrijwilligerswerk en naamsbekendheid

AACC sponsort diverse (sport)clubs en verenigingen in de regio Apeldoorn. Maar wat bepaalt nou of AACC een club financieel ondersteunt? En wat levert sponsoring op? Willem Beumer vertelt er in deze blog meer over.

Willem tennist zelf al sinds zijn jeugd en draagt de sport een warm hart toe. Niet heel verrassend dus dat er binnen de lokale tenniswereld (ALTV QUICK, TV De Maten, Tennis- & Squashcentrum de Matenhal en TC Sprenkelaar) veel spandoeken en/of reclameborden met AACC logo te vinden zijn.  Maar ook daarbuiten draagt AACC graag haar steentje bij.

 Bijdragen en naamsbekendheid verwerven

Willem: “Wij leveren graag een bijdrage aan de zogenaamde verenigingsgedachte. Mensen die samen vanuit een gemeenschappelijk doel iets willen neerzetten en daarmee de verbinding met elkaar zoeken. Dat is best een uitdaging als je bedenkt dat het aantal vrijwilligers en leden van clubs blijft dalen.”

Goed gevoel bij vereniging

Willem op de tennisbaan bij één van de sponsoruitingen van AACC, hier nog met oud logo.

“AACC verbindt haar naam niet zomaar aan een vereniging. Het moet wel goed voelen. Heeft de club het financieel op de rit? Wordt er voldoende gedaan om de jeugd te enthousiasmeren? Kijkt het bestuur vooruit en zijn de verwachtingen van de toekomst wel realistisch? Dat zijn zaken waar ik kritisch naar kijk. Het gaat tenslotte om het borgen van de continuïteit van zo’n club en dan moet je niet bang zijn te zeggen waar het op staat.”

“We verbinden onze naam niet zomaar ergens aan”

Naamsbekendheid in ruil voor sponsoring

“Wat we als AACC terug krijgen voor een stukje sponsoring is naamsbekendheid. Het resultaat daarvan is moeilijk meetbaar, maar er hebben weleens nieuwe klanten contact met ons opgenomen na het zien van een spandoek. Ook eigen aanwezigheid helpt daarbij. Niet om jezelf op te dringen aan anderen, maar het maakt de stap naar een kennismaking toch kleiner. Ik zie het als zaadjes planten: er komt misschien niet direct een opdracht uit, maar uiteindelijk levert het iets op.”

AACC Toernooi 2019

In augustus vindt de negende editie van het jaarlijkse AACC toernooi plaats. Jaarlijks doen er zo’n 100 deelnemers mee, waaronder een aantal zakelijke relaties. Dat zorgt ook voor een piek in de attentiewaarde voor ons bedrijf. Wat dit toernooi zo succesvol maakt, is de sfeer die er hangt. Echt een feelgood vibe. We zorgen voor een lekker hapje, drankje en een leuke goodie. Dat levert veel positieve reacties op.

Vrijwilligerswerk

“Behalve vanuit AACC, ben ik ook op persoonlijke titel betrokken bij diverse organisaties*, onder andere als penningmeester. Met mijn ervaring denk ik een toegevoegde waarde te kunnen leveren binnen organisaties, als onderdeel van een groter geheel. Daartegenover staat dat ik zelf weer veel energie krijg van het samen met gelijkgestemden iets neer te zetten. En ik leer er zelf weer op allerlei fronten van.”

*Willem is betrokken bij Stichting Feestneus, Stichting Evert, Lions Club Apeldoorn Het Loo, Stichting Apeldoornse Monumenten, Stichting AST in Friesland en Talma Borgh Apeldoorn.