Klantverhaal

Gerard van der Made, coach, trainer, spreker

Elkaar inspireren en samen groeien”

Het motto van coach Gerard van der Made is Made to Inspire. En dat hij dat doet, blijkt wel uit zijn lange relatie met onze relatiebeheerder Ralph Sinke. Al sinds 2004 groeien en ontwikkelen ze samen. Gerard stond ooit aan de wieg van Ralph zijn ondernemersloopbaan en toen Ralph recent begon bij AACC, ging Gerard als vanzelfsprekend mee als klant.

Samen groeien

De twee hebben een bijzondere relatie, waarbij ze elkaar in de afgelopen jaren telkens hebben geholpen met groeien en ontwikkelen. Gerard schreef ooit de teksten voor de eerste website van Ralph en ook Gerards vrouw Jolande heeft vaak contact met Ralph. Zij is het financiële geweten van de zaak en heeft, overigens zonder dat ze zelf beseft hoe belangrijk ze is, een verbindende taak. “We zijn echt samen gegroeid”, geeft Gerard aan. “Als mens en als ondernemer. Daarom zijn we altijd met elkaar in gesprek gebleven. Bij alles wat met geld te maken heeft, betrekken we Ralph. Ralph is ook ondernemer geweest, dus hij snapt zijn klanten, hij begrijpt mensen. Je voelt elkaar aan! Hij weet hetzelfde level te raken en handelt altijd vanuit respect, bij iedere klant.”

Gerard van der Made klantverhaal

Tradities en rituelen

Dat bij Ralph en Gerard zakelijk en privé soms door elkaar heen lopen, blijkt wel uit het feit dat Gerard Ralph ooit belde op tweede kerstdag. “En hij nam op”, geeft Gerard aan. “Dat is typisch voor Ralph.” Gerard gelooft in de kracht van rituelen, en één daarvan is de traditie dat Gerard, Jolande en Ralph elk jaar de dag voor de kerstvakantie terugkijken op het jaar, maar vooral vooruitkijken naar het nieuwe jaar. “Kerst is een fijn moment daarvoor. Het is inspirerend om alles op een rijtje te zetten, het wordt nooit saai of voorspelbaar, omdat er altijd nieuwe plannen zijn. We beantwoorden dan met elkaar praktische vragen, maar kijken ook vooruit naar de komende periode.”

Inspireren

Gerard is vanuit zijn werk, zowel bij het coachen als het training geven, altijd druk en creatief bezig. Tussen al die hectiek moet hij soms ruimte en tijd vrijmaken om opnieuw geïnspireerd te raken en nieuwe methoden en ideeën te bedenken. Ralph heeft hierin een belangrijke adviserende rol, geeft Gerard aan. “Ralph geeft mij de ruimte om te spuien en mijn creativiteit te laten vieren. Vervolgens vat hij dat op hoofdlijnen samen en adviseert hij. Daarbij zegt hij nooit wat niet kan, maar kijkt hij altijd vanuit de hoe-vraag.”

Vooruitkijken en aanvoelen

Gerard is positief ingesteld. “Ik zoek de kracht en energie op om anders naar de wereld te kijken. Om kansen binnen mijn bedrijf en kansen als ondernemer te zien. Er is altijd een nieuw startpunt, je moet creatief zijn. Door de corona-crisis gingen mijn trainingen niet door, maar daardoor had ik wel tijd om plannen te maken. Je moet kansen pakken! Je kan altijd nieuwe vormen zoeken. Zo heb ik een video gemaakt over hoe we elkaar ook in deze tijd kunnen ‘aanraken, inspireren en bereiken’. Die video wordt bekeken door meer dan 450 medewerkers van een grote Nederlandse organisatie in Amsterdam, Singapore en Amerika.” Ralph vult aan: “Nu is een periode voor ondernemers om te herijken en goed de financial planning te bewaken.” Financial life planning is heel belangrijk, benadrukt Gerard. “De getallen moeten kloppen, maar er is meer dan dat. Je hebt een leven nu en een leven later. Hoe wil je dat blijvend vormgeven? Dat moet je meenemen in het pakket.”

Gerard over Ralph

“Mijn mooiste moment met Ralph is dat Ralph mij een heel bijzonder boekje gaf (BOEM!). Dit kwam voor mij op het juiste moment en typeert Ralph. Daarmee illustreert hij de trots op wat we samen doen en samen vieren. Ook in tijden van crisis, hielp hij me met mijn plannen te groeien tegen de stroom in. Ralph let op de risico’s, maar belangrijker: hij wijst op kansen.”

Ralph over Gerard

Gerard heeft nagedacht over wat hij wil, hoe leven en de zaak in elkaar overvloeit. Samenwerken, verbinden, groeien, inspireren en positiviteit. De betrokkenheid is altijd wederzijds; je investeert in een klant en krijg dit bij Gerard en Jolande altijd terug!

Ben jij opzoek naar een partner die jou kan helpen en ondersteunen?