Actiepunten eind 2018

AACC accountancy en belastingadvies biedt u graag deze ‘Actiepunten eind 2018’ aan. Wij hebben in deze digitale brochure enkele belangrijke thema’s uit de Belastingplannen 2019 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk voor u op een rij gezet. Ook leest u veel praktische actiepunten, waarmee u zich kunt voorbereiden op de nieuwe regels. Zo kunt u risico’s vermijden of voordeel behalen.  In deze ‘Actiepunten eind 2018‘ vindt u onder meer de volgende actuele thema’s:

De btw omhoog van 6% naar 9% (pagina’s 3 en 20)

De verhoging van het verlaagde btw-tarief van 6% naar 9% heeft voor iedereen gevolgen. Bent u ondernemer, dan zult u uw administratie hierop moeten aanpassen en bent u particulier dan worden niet alleen uw boodschappen duurder. Ook gaat u meer betalen voor veel diensten, zoals de kapper, de schilder en de fietsenmaker. In deze bijdrage leest u welke goederen en diensten duurder worden en wat u kunt doen om hierop te anticiperen.

De maatregelen tegen veel lenen bij de bv (pagina 7)

Het kabinet heeft aangekondigd dat er volgend voorjaar nieuwe wetgeving komt om het lenen bij de eigen bv te beperken. In deze bijdrage leest wat die beperking inhoudt en wat u nu al kunt doen om de schade te beperken.

Hogere bijtelling voor de elektrische auto (pagina 10)

In 2017 bij de Belastingplannen 2018 is al besloten dat de bijtelling voor het rijden in een elektrische auto in 2019 wordt verhoogd als de auto meer dan € 50.000 kost. In deze bijdrage leest u wat de verhoging inhoudt en wat u dit jaar nog kunt doen om te zorgen dat u langer kunt rijden in een nul-emissieauto met een lagere bijtelling.

Actiepunten omtrent de eigen woning (pagina’s 16/17 en 19/20)

Rond de eigen woning is er ieder jaar wel iets waarop u alert moet zijn. Denk aan de hypotheekrenteaftrek en het schenken voor de eigen woning. We maken u attent op een aantal zaken die u in voorkomende gevallen even moeten controleren om te voorkomen dat u per abuis rente aftrekt waarop u geen recht heeft of een vrijstelling misloopt.

Actiepunten omtrent uw box-3-vermogen

Er is dit jaar veel te doen geweest over de box-3-heffing naar aanleiding van de vele gerechtelijke procedures die ertegen zijn geweest. In deze bijdrage leest u naast de wijzigingen per 1 januari 2019 ook wat u kunt doen om de box-3-heffing te beperken.

Heeft u nog vragen? Wij hopen van harte dat onze Actiepunten eind 2018 uw deskundige gids zal zijn bij de fiscale, juridische en financiële veranderingen waar u en uw onderneming volgend jaar voor komen te staan! Wilt u meer weten over de toepassing van bepaalde regels of wilt u graag een toelichting op een onderwerp? Bel of mail ons. Wij helpen u graag.

U kunt de nieuwsbrief hier downloaden.