Hoeveel mag uw kind bijverdienen

Hoeveel mag uw kind van 16/17 bijverdienen

Vanaf 1 januari 2020 mag uw kind van 16 of 17 jaar onbeperkt bijverdienen, er zijn geen extra regels meer voor kinderen in deze leeftijdsgroep. In de zomervakantie hebben kinderen vaak een vakantiebaantje of werken ze meer dan anders. Ook voor deze inkomsten gelden geen extra regels en mogen ze onbeperkt bijverdienen.

U hoeft ook niet meer aan de Sociale Verzekeringsbank door te geven als uw kind inkomen heeft of als het inkomen verandert.

Minimumjeugdloon

Als uw kind vakantiewerk doet of een bijbaantje hebt, moeten ze in ieder geval het minimumloon verdienen. Of meer, als dat met de werkgever is afgesproken. Hoe hoog het minimumloon is, hangt af van de leeftijd van uw kind. Is uw kind jonger dan 15 jaar, dan geldt er nog geen minimumloon.

Hoeveel het minimumloon is kan hier worden berekend.

Hoeveel mag uw studerende kind vanaf 18 jaar bijverdienen

De grens voor bijverdienen in 2020 vervalt voor alle studenten. Sommige studenten werken in een cruciaal beroep vanwege de coronacrisis juist extra. Om niemand door extra verdiensten op dit moment in de problemen te brengen, vervalt de grens voor bijverdienen in 2020. Uw studerende kind mag in het jaar 2020 bijverdienen zonder dat dit gevolgen heeft voor zijn of haar studiefinanciering.

Bron: SVB en DUO
Foto: Youngcapital