Wat kost een accountant?

Een accountant wordt vaak gezien als een kostenpost, maar eigenlijk zou de vraag moeten zijn: wat levert een accountant mij op? Hij denkt met je mee, berekent fiscale voordelen en ziet waar je belasting kunt besparen. Ook kan hij advies geven bij investeringen en is hij thuis in alle mogelijke subsidieregels. Het zou dus zo maar kunnen dat we je geld besparen in plaats van geld kosten!

Dynamiek
Wat voor de één een saai beroep lijkt, is voor de ander een uitdaging. Die uitdaging zit bij AACC in het contact met de ondernemers en deze op de beste manier te adviseren. Onze klanten zijn vooral mkb’ers en zzp’ers. Dat is leuk, want daardoor spreken we altijd met de ondernemer zelf. De dynamiek van een ondernemer zorgt voor een interessante samenwerking.  Accountancy is bij ons niet langer een ‘nine to five’ job en het gaat  niet alleen om de cijfertjes. We gaan steeds meer naar onze klanten toe om goed contact te houden en mee te denken bij kansen of problemen waar een ondernemer tegenaan loopt. We ondersteunen niet alleen door -uiteraard- de cijfers goed te bekijken en te analyseren, maar ook door branchevergelijkingen te maken. Door met een frisse blik naar je onderneming te kijken zien we vaak verbeterpunten waar de ondernemer zelf aan voorbij gaat.

Sparringpartner
Door meer klantcontact en meer diepgang in de gesprekken te brengen, ontstaat er een vertrouwensband en een goed inzicht in de zakelijke, maar ook in de persoonlijke situatie van de ondernemer. Daarmee zijn we een goede sparringpartner en kunnen we samen je onderneming verder brengen.  Om het beste rendement uit je bedrijf te halen kijken we natuurlijk ook naar de basisstukken. Kloppen deze wel en heb je een reëel beeld van je kosten? Vaak wordt vergeten om rekening te houden met tegenvallers, is een ondernemer te positief gestemd of zijn er meer vaste kosten dan gedacht.  Wij helpen je dit goed in kaart te brengen, zodat je een duidelijk beeld hebt hoe je bedrijf ervoor staat. En dat is nodig als je op tijd wilt bijsturen.

Eigenwijs
Ondernemers moeten wat ons betreft per definitie eigenwijs zijn en vooral hun eigen koers blijven varen. Wij kunnen helpen om die koers succesvol te houden, door lijnen aan te geven waarbinnen je het beste die eigen koers kan volgen. Vaak terugkoppelen naar je adviseur is dan ook een goede investering in je eigen bedrijf. Zo krijg je altijd optimaal advies. Als we weten wat er speelt, kunnen we ook maatwerk bieden in onze adviezen. Je kunt ons eigenlijk beschouwen als een soort financiële huisarts, die de vinger aan de pols houdt om je bedrijf gezond te laten blijven en op een verantwoorde manier te groeien.