FiscKwartaal(tje) mei 2021

Het FiscKwartaal(tje) mei 2021 is er. De nieuwsbrief staat vol fiscale, juridische en financiële actualiteiten zoals:

Tips voor de ondernemer:

In deze nieuwsbrief lees je meer over de wijzigingen en verdere verhoging van de TVL, de tijdelijke regeling bedrijvenschade coronarellen en wanneer je hiervoor in aanmerking komt, het registreren voor éénloketsysteem e-commerce, het omzetten van je oudedagsreserve in een lijfrentepremie en en heb je in 2020 je onderneming gestaakt en wil je in dat jaar de stakingslijfrentepremieaftgrek claimen? Lees alle voorwaarden in het FiscKwartaal(tje) van mei 2021.

Tips voor werkgevers en werknemers:

Onderwerpen zijn onder meer het aanvragen van een betalingsregeling om de NOW-steun terug te betalen, de langere versoepeling voor de onbelaste vaste reiskostenvergoeding, wanneer vervallen wettelijk je vakantiedagen van het vorige jaar, controleer je de thuiswerkende werknemers en wat mag wel en wat mag niet en is het einde van de NOW in zicht of toch niet?

Tips voor elke belastingbetaler:

Subsidie voor het isoleren van je woning, is alles goed geregeld zonder een testament en het wetsvoorstel dat de ongehuwde partner van de moeder automatisch het gezag over hun kin(eren) krijgt.

De fiscale nieuwsbrief is hier te downloaden.