FiscKwartaal(tje) oktober 2021

Het FiscKwartaal(tje) oktober 2021 is er. De nieuwsbrief staat vol fiscale, juridische en financiële actualiteiten zoals:

Tips voor de ondernemer:

In deze nieuwsbrief lees je o.a.  dat je meer tijd hebt om het definitieve bedrag van de TVL over het eerste kwartaal van 2021 vast te stellen, wat de voorwaarden zijn om na 1 oktober j.l. toch uitstel van betaling te krijgen, de versoepelingen van de terugbetalingsregeling van de belastingschuld die mogelijk tijdens de coronacrisis tot 1 oktober 2021 is opgebouwd en de extra coronasteun die het kabinet vrijmaakt voor de horecaondernemer.

Tips voor werkgevers en werknemers:

Onderwerpen zijn onder meer de onbelaste reiskostenvergoeding, de onbelaste thuiswerkvergoeding voor de werknemer, de data waarop je voor de NOW 3.0 en NOW 4.0 een aanvraag moet hebben gedaan voor de definitieve berekening, het terugkeren van de werktijdverkorting en de fiscale spelregels voor het sinterklaasattentie.

Tips voor elke belastingbetaler:

Het jaarlijks schenken aan je (klein)kinderen, de verdeling van pensioenrechten bij een echtscheiding en mag je je executeur buitenspel zetten? Lees alles hierover in de fiscale nieuwsbrief.

De fiscale nieuwsbrief is hier te downloaden.