Moet ik ondanks corona wel aangifte BTW en LH doen?

Vanaf 1 april a.s. doen de ondernemers weer hun aangifte omzetbelasting en loonbelasting. Maar gelden de nieuwe belastingmaatregelen welke door de coronacrisis zijn opgesteld ook voor het indienen van de aangifte BTW en LH?

Er is een onderscheid tussen de aangifte van belasting welke per maand of kwartaal wordt gedaan en het betalen van de belasting. Voor het doen van de aangifte is geen bijzondere regeling. Die moet gewoon op tijd worden gedaan voor het eind van de maand. Voor de betaling is wel een verspoeling aangebracht.

Indien je aangifte doet en door de coronacrisis betalingsproblemen ondervindt, schiet de overheid te hulp. Er kan voor een periode van 3 maanden uitstel van betaling aan de belastingdienst worden gevraagd. Deze 3 maanden kunnen indien noodzakelijk verlengd worden maar dan moet er wel bewijs worden geleverd. Hierbij gaat het niet alleen om de omzetbelasting en loonheffing, maar ook om de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Wil je een beroep doen op uitstel van betaling aan de belastingdienst, neem dan contact met ons op en we vragen dit voor je aan.